Sport

Norvég internetsztárt tesztel a Lions

Egy norvég sportolót, Havard Ruglandot tesztelte ezen héten a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Detroit Lions.

A 28 éves korábbi labdarúgó azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Youtube-ra feltöltött egy videót, amelyen elképesztő rúgásokat hajt végre, többek között 60 yardról (55 méter) is a kapuba talál. A klipet eddig két és fél millióan nézték meg.

Rugland – akit az amerikaiak “Rúgóriásnak” (Kickalicious) neveznek – jövő héten egy rúgójátékosok számára szervezett edzőtáborban vesz majd részt Floridában, az eseményen várhatóan számos NFL-csapat megfigyelője is ott lesz.

“Úgy gondolom, nagyon jó esélyeim vannak arra, hogy szerződést kapjak” – nyilatkozta Rugland, aki mindössze két évvel ezelőtt ismerkedett meg az amerikaifutballal.

Mellesleg rúgóként a legkönnyebb bekerülni a ligába, hiszen az ezen a poszton szereplő játékosoknak nem kell éveken, akár évtizedeken át tanulniuk a taktikai sémákat és felállásokat, ezért akár az is elképzelhető, hogy helyet kap valamelyik együttesnél Rugland. Korábban a Jacksonville Jaguarsnál tűnt fel egy kínai rúgó, bizonyos Long Ding, ám a floridaiak keretébe végül nem került be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik