Sport

Madaras Norbert újra a pólóválogatott keretében

Benedek Tibor, a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya ismét számít Madaras Norbert játékára, aki még az olimpia után kért gondolkodási időt.

A háromszoros ötkarikás aranyérmes pólósból lett szakvezető erről abban a pénteki nyilatkozatában beszélt, amelyet a válogatott hivatalos honlapjának, a vlv.hu-nak adott. Eddigi tapasztalatairól szólva azt mondta, hogy a nemzeti együttesnél “a generációváltás láthatóan megtörtént”. Benedek, akinek bemutatkozó világversenye a július-augusztusi barcelonai vb lesz, eddig 29 játékost hívott meg különböző kereteibe, de még további három játékossal is számol. 

“Az eddig sérülése miatt távolmaradó Hárai Balázson kívül még két olyan játékos van, akinek a szereplésére számítok a közeljövőben, Madaras Norbi és Tóth Marci. Mindenki más, akire számítok az elkövetkező hónapokban, a világbajnokságig, benne volt az idei három felkészülési hét keretében” – jelezte a kapitány, aki a “tesztelési szakasz” után nagyjából 18 fővel kalkulál. 

A balkezes Madarasra külön kitérve Benedek úgy fogalmazott, hogy az olasz Recco erőssége csatlakozik a kerethez. 
“Ő az elmúlt években az egyik leginkább meghatározó játékosa volt a magyar válogatottnak és szeretném, ha ez a jövőben is így maradna. Rengeteg ideje volt gondolkodni, és örülök, hogy végül úgy döntött, hogy teljes mellszélességgel, az elejétől kezdve vállalni tudja a munkát” – jelentette ki.    

Tóth Mártonnal kapcsolatban arról beszélt, hogy folyamatosan figyeli a szintén Olaszországban légióskodó pólós teljesítményét. 
“A képességei alapján mindenképpen megérdemli, hogy lehetőséget kapjon, aztán természetesen neki is bizonyítania kell. Az biztos, hogy külföldről valamivel nehezebb bekerülni a válogatottba” – mondta Benedek, aki kitért rá: alapvetően egy védekezésre koncentráló csapatot szeretne.

A válogatottnak március 24-én, vasárnap lesz a következő edzése a 27-én Olaszországban játszandó Világliga-meccs előtt, majd 30-án következik Kecskeméten, az orosz válogatott elleni Vl-mérkőzés. E két találkozó egyikét kell megnyernie az együttesnek ahhoz, hogy csoportgyőztes legyen és bejusson a Világliga június közepi Szuperdöntőjébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik