Sport

Junior döntő: Az első már megvan

A junior jégkorong bajnokság döntőjében az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia az UTE-Vasas elleni első mérkőzésen győzött hazai pályán.

A hazai kék-fehérek az alapszakasz 10 mérkőzése során 9 győzelmet arattak, s mindössze egyszer botlottak a hatcsapatos mezőnyben. Nem meglepő, hogy éppen az UTE-Vasas vendégeként szenvedtek 2-1-es vereséget Hajós Rolandék, hiszen a Volán mellett a fővárosiak emelkedtek még ki a mezőnyből.

Mindhárom harmadban kiegyenlítetten küzdött a két csapat, voltak nagy helyzetek is mindkét oldalon, ám vagy a szerencse nem volt meg, vagy a kapusok fogták a lövéseket. tavalyi szezonban még a Volán farmcsapatát erősítő Pleszkán József és Bálizs Bence is jól teljesített a meccsen, amelyen gól nem született a rendes játékidőben. A hosszabbítás nagyon éles küzdelmet hozott, de találatot akkor sem sikerült egyik együttesnek sem elérnie, így maradtak a büntetők. A sort a fehérváriak kezdték, Sárpátki kihagyta, majd az UTE-Vasasból Fliszár is. Ezután Hajós Roland már nem hibázott, ahogy az utána következő Kovács Viktor sem. Erdély Csanád lőtte a következőt az ifj. Ocskay Gábor JA csapatából, gólt azonban nem sikerült szereznie, de Bata Dánielnek sem a másik oldalon, így maradt az 1-1-es állás. Ekkor ismét az UTE-Vasas következett, Hodos Detrének nem sikerült túljárnia Bálizs eszén. Majd Pleszkán is fogta Tóth Gergő ziccerét. Kovács Viktor próbálkozhatott újra, ám a duplázás már nem sikerült, nem úgy, mint Hajós Rolandnak, aki ismét betalált, ezzel pedig nyert a Fehérvár.

Ifj. Ocskay Gábor JA – UTE-Vasas 1-0 – szétlövéssel (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Székesfehérvár

Vezette: Wolf, Tímár, Pál

OGJA: Bálizs – Hetényi P., Reisz, Izsák, Sárpátki, Kocsis F – Orbán, Pados, Arany M., Vincze P., Sofron Á. – Korbuly, Reiter A., Tóth G., Árkovics, Hajós 1 –  Szabó D., Füri, Hamvai, Erdély, Vokla. Vezetőedző: Kiss Dávid

UTE-Vasas: Pleszkán – Vecaj, Hodos, Balla, Kukucska, Bata – Kovács V., Reiter R., Pichler, Garbacz, Ódry, Fliszár – Nagy P. Z., Sommer, Dömötör, Turbucz. Vezetőedző: Pék György.

A következő két mérkőzésre március 16.-án, illetve 17.-én kerül sor. A döntő küzdelmei három győzelemig tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik