Sport

Mikor pacsiznak végre nyugdíjas nénik magyar lelátón?

chicago blackhawks (chicago blackhawks, )
chicago blackhawks (chicago blackhawks, )

A lelátón idősek, fiatalok együtt ünnepelték a Chicago Blackhawkst, amely szerda esti diadalával a szezon eddigi mind a 24 összecsapásán szerzett pontot az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

Az NHL, de általában az amerikai sportok mérkőzésein szinte elképzelhetetlen a balhé. Viszont a stadionok, a csarnokok kifogástalanok, a hangulat és a közönség kiszolgálás parádés. A pénztárca vastagságának különbsége mellett talán ezért is lehetséges az, hogy a lelátókon korosztálytól függetlenül ülnek, szurkolnak, szórakoznak nézők.


Fotó: AFP

Nemrég egy 101 éves fanatikust mutattunk be, most meg egy olyan képre bukkantunk, ahol két nyugdíjas Chicago Blackhawsk szurkoló pacsizik, miután csapatuk Daniel Carcillo 49,3 másodperccel a vége előtt ütött góljával – 3-2-re nyert a vendég Colorado Avalanche ellen.

Idilli állapot. Alighanem a nénik, ha nem is voltak ott az idény kezdetétől számított valamennyi, azaz immár 24 mérkőzésen pontot gyártó Chicago meccsen, de a hazaiakon szinte biztosan. Az is biztos, hogy az összes találkozón tovább szurkolnak csapatuknak azért, hogy a Blackhawsk pontgyűjtő NHL-rekordja – ami az előző alapszakaszt is ideértve immár 30 meccses – tovább gyarapodjon, és szeretett klubjuk megdöntse a liga történetének legjobb hasonló szériáját, a Philadelphia Flyersét. Nevezett klub, 1979/80-ban, azaz 33 éve megszakítás nélkül 35 összecsapáson győzött vagy állt döntetlenre a rendes játékidőben.

A mamik – akkor még – lányok valószínűleg 33 éve is a lelátón ültek.
Még öt meccset kell megélniük a csúcsbeállításhoz és hatot az NHL históriás könyvbe kerüléshez. 
Megélik. Mit megélik, a helyszínen kiszurkolják.
Irigylésre méltó sport és szurkolói kultúra!

NHL, alapszakasz, 45. játéknap, eredmények:
Toronto Maple Leafs-Ottawa Senators 5-4
Chicago Blackhawks-Colorado Avalanche 3-2
Calgary Flames-San Jose Sharks 4-1
Anaheim Ducks-Phoenix Coyotes 2-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik