Sport

Továbbjutást érő iksz

Elégnek bizonyult Fehérváron megszerzett egygólos előny Debrecenben, így a Ligakupa címvédője, a Videoton FC továbbjutott a sorozat elődöntőjébe.

A ma esti Ligakupa negyeddöntőn a játékvezető, a két asszisztens és a tartalék játékvezető mellett két gólbíró is közreműködött. A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében a 2013-2014-es bajnokság minden mérkőzésén hat játékvezető tevékenykedik majd, és ezen a meccsen tesztelték először az újítást. Egygólos előnnyel érkezett a visszavágóra Debrecenbe a Videoton, a hétvégi bajnokihoz képest alaposan megváltozott kezdőcsapattal, ugyanis a Kispesten kezdők közül mindössze négyen futottak ki, és az első mérkőzéshez képest, pedig öten. Ott volt viszont a piros-kékek tizenegyében Juhász Roland, először, mióta Fehérvárra igazolt.

A 19. percben valóságos tűzijátékot rendeztek a fehérváriak Verpecz István kapuja előtt. Előbb Gyurcsó Ádám beadását Paulo Vinícius lőtte kapura az ötösről, ezt Verpecz védte, majd Torghelle Sándor újrázott, Verpecz ismét hárított, aztán Filipe Oliveira a felső lécet találta telibe, és a végén Juhász lőtt mellé. Többet kezdeményezett, és veszélyesebben játszott a Vidi, bár elvétve azért a hazai gárda is eljutott a Mladen Bozsovics kapujáig, ám ezt a hálóőr biztosan őrizte. Nagyon csata folyt a pályán, kifejezetten élvezetes első negyvenöt percet láthattunk.

A szünet után valamelyest „bealudtak” a csapatok, aztán Torghelle gondoskodott arról, hogy azért legyen miről beszélni. Előbb közelről a kapu fölé helyezett, majd egy beadás után jól előzte meg Verpeczet, de mellé fejelt. Igazán ebben a periódusban Gyurcsót lehetett dicsérni, a szélső több lendületes elfutással jelezte, hogy jó formában van, néhányszor munkát is adott Verpecznek, de csupán helyzetekig jutott.

A kitámadó hajdúságiak mellett megnyílt a terület a fehérváriak előtt, több alkalommal is betalálhattak volna, de a helyzetkihasználással ezúttal, a vasárnapi Kispesten elért győzelemhez képest most hadilábon álltak. A gól nélküli döntetlen azt jelentette, hogy a Videoton FC, mint a sorozat címvédője, továbbjutott.

Jegyzőkönyv:

DVSC-TEVA – Videoton FC 0-0

Debrecen, 2000 néző

Vezette: Farkas Á. (Kelemen A., ifj. Varga K.)

DVSC-TEVA: Verpecz – Nagy Z., Máté P., Mészáros N., Korhut (Ferenczi, 81.) – Bouadla Sl. Bouadla (Se. Bouadla, 58.), Spitzmüller, Czvitkovics (Dombi, 72.), Szécsi – Pölöskei, Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér

Videoton FC: M. Bozsovics – Szolnoki, P. Vinícius, Juhász R., Stopira – F. Oliveira (Álvarez, 36.), U. Nikolics, Tóth B. (Nikolics N., 60.), Vítor Gomes, Gyurcsó (Zsótér, 90.)  – Torghelle. Vezetőedző: José Gomes

Továbbjutott: a Videoton, 1–0-s összesítéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik