Sport

Hemzsegnek a pókersztárok San Joséban

kártya póker (póker)
kártya póker (póker)

Elrajtolt az idei év legjobban várt WPT versenysorozata, a Bay 101 Shooting Star San Joséban rendezett főversenye, melyen soha nem látott sztármezőny gyűlt össze.

Lezajlottak a selejtezők a World Poker Tour Bay 101 Shooting Star főversenyén, melyen megdőlt a korábbi rekord, ugyanis soha ennyien nem neveztek még a „pókersztárokra vadászós” tornára – írja a Poker.hu.

A WPT versenysorozat állomásai közül minden bizonnyal az évről-évre a San Joséban megrendezésre kerülő Bay 101 Shooting Star a legkedveltebb. A tornán résztvevők ugyanis a verseny közben egy 45 főből álló sztárcsapatra vadászhatnak, a kiejtésükért pedig 2 500 dollár fejpénz jár.

Emellett a két selejtező nap nyertese tízezer-tízezer dollár bónuszt kap, ami már egyből fedezi a 7 500 dolláros nevezési díjat. Nem csoda, ha idén megdőlt a korábbi rekord nevezői létszám, amely 2006 óta fennállt. Akkor 516-an vettek részt a versenyen, idén viszont már 635-en.

Ebből a hatalmas mezőnyből a selejtezők után már csak 249 játékos maradt, az élen a vezetést az amerikai Andrew Lichtenberger szerezte meg, ő az egyetlen, aki áttörte a 300 ezres zsetonhatárt.

Mögötte jócskán lemaradva követi 275 ezerrel Stephen Bokor, de rajtuk kívül még rengeteg sztárjátékos jutott tovább. Ott lehet majd a folytatásban többek közt, Faraz Jaka, Jason Sommerville, Paul Volpe, Maria Ho, Dominik Nitsche, Antonio Esfandiari, Bertrand Grospellier, John Racener, Jonathan Duhamel, Erik Seidel, John Juanda, Jason Mercier, Eugene Katchalov és Ana Marquez is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik