Sport

Csúcskézilabda: 34-34 a Fradi-Győr meccsen

A női kézilabda-bajnokság szuperrangadóján a Ferencváros bravúros döntetlent játszott a Győrrel.

Eredmény – női kézilabda-bajnokság:

Ferencváros Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 34-34 (14-16)

A gólszerzők: Tomori 12 (5), Szamoránsky P. 7, Cifra, Szucsánszki, Such 3-3, Vérten 2, Dajka, Kovacsicz, Szarka, Szekerczés, illetve Radicevic 8, Lekic 7, Rédei-Soós 6, Görbicz 4 (2), Amorim, Löke 3-3, Kovacsics 2 (1), Korsós 1

A másik szerdai mérkőzésen:

Vác – Siófok 26-24

 

A Ferencváros vezetőedzője a találkozó előtt azt mondta, a vasárnapi, Valcea elleni Bajnokok Ligája-találkozó miatt lehet, hogy feladja ezt a tét nélküli rangadót a csapat.

A Győrt ugyanis már nem tudja megelőzni a Ferencváros, hiszen korábban kétszer is döntetlent játszott a bajnokságban. A meccs aztán úgy alakult, hogy a Fradi cseppet sem adta meg magát, sőt, Tomori, Szamoránszky és Pastrovics vezérletével tartotta a Győrt, a két csapat felváltva vezetett.

A vendégeknél Lekic, Radicevic játszott remekül, ez pedig fantasztikus összecsapást eredményezett. Nem sokkal a vége előtt kettővel vezetett a Fradi, de Radicevic kétszer is olyan pillanatban talált be, amely életmentő volt a vendégek számára.

A vége döntetlen, négy év után vesztett pontot a Győr a magyar bajnokságban!

Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható vissza!

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

56-60. PERC: Hallatlanul izgalmas volt a találkozó! Rédei-Soós emberhátrányban egyenlített (32-32)! Cifra volt aztán eredményes, majd Abramovic védett fontosat. Dajka harcolt ki hetest három perccel a vége előtt, a hetest Tomori ejtette be, 34-32! Radicevic talált be aztán. Lekic adta el a labdát másfél perccel a vége előtt, majd Tomoritól elvették a labdát. Radicevic megindult, belőtte, 34-34 – 37 másodperccel a vége előtt! Tomori lőtte el a labdát, a hazai akció után, Lunde védeni tudott, majd hét másodperc maradt hátra. A Győr megszerezte a labdát, de Tomori odaütött, amiatt kiállították. Az időn túli szabaddobás már nem osztott: DÖNTETLEN LETT A SZUPERMECCS!

51-55. PERC: A meccset a helyszínen nézte meg a Veszprém férficsapatának vezetőedzője, Carlos Ortega is. Ő is látta, ahogy Tomori góljával megint a Fradi vezetett, a 9. (!) góljával. Radicevic átlövésből, emberhátrányban egalizált, majd Tomori meglőtte a 10. gólját is. 30-30 volt az állás 9 perccel a vége előtt. Such gólja után Kovacsics ellépte, Tomori meg szétlőtte a falat (32-30). Ambros Martin időt kért, majd Lekic lőtte be Abramovic mellett (ő nemrég jött be a pályára). Lekicet aztán kiállították az 54. perc végén.

45-50. PERC: Radicevic góljával vezetett a Győr a félidő közepén, de Szucsánszki emberhátrányban is betalált. Időközben az egyik ferencvárosi szurkoló rázuhant a kispadon ülő Szepesi Ivettre – ilyet sem láttunk még kézilabdameccsen! Gyors gólváltás következett az incidenc után. Aztán ugyanígy folytatódott, nem adta meg magát egyik csapat sem. Lekicet ezzel együtt nem nagyon lehetett megállítani. Dajka lőtte a 28. Fradi gólt. A Győr még egyetlen meccsen sem kapott ilyen sok gólt ebben a szezonban.

41-45. PERC: Lökével szemben faultolt Kovacsicz Mónika, ki is állították, előtte Cifrát is, Görbicz értékesítette a hetest. Kettős emberhátrányban is tartotta magát a Fradi. Megúszta egy góllal, sőt, alighogy vége volt a hátránynak, Tomori hetest lőtt (23-23). Egyetlen hetes sem maradt ki eddig a találkozón, Görbicz is értékesítette. Kovacsiczot ismét kiszórták a játékvezetők.

36-40. PERC: Radicevic egy hazai labdaeladás után talált be (19-20), majd Szamoránszky egalizált ismét. Tomori 5. góljával megint a Fradi vezetett, de Lekic bombagóllal válaszolt. Tomori is, ezek az ő pillanatai voltak, dühbe jött, megint. Löke hosszú idő után talált be, akrobatikus mozdulattal.

31-35. PERC: Lunde Haraldsen áll már a győri kapuban, de Szamoránszky góljával indul a második félidő, majd jött Radicevic és Vérten (16-17). Kovacsicz egyenlítette ki az állást a második félidő 3. percében. Felváltva estek a gólok a félidő elején, nagy volt a harc, és a Fradi egyáltalán nem feltett kézzel játszott. Vérten volt elemében ebben az időszakban. Amorim zárta le a szakaszt és maga számára a meccset is: leütötte Tomorit és azonnali piros lapot kapott. Tomori ezután a győri drukkerekkel feleselt, Elek Gábor nyugtatja.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

26-30. PERC: Kovacsics ziccerét fogta Pastrovics a 26. perc végén, majd Szarka góljánál ismét a Ferencváros vezetett, sőt! Szucsánszki góljánál már kettővel ment a hazai alakulat (14-12). Amorim, majd Görbicz válaszolt az előnyre (14-14), hogy aztán Radicevic első góljával visszavegye a vezetést a Martin-csapat. Tervel kiállításával ért véget a félidő, Tomorit taszajtotta el. A Fradi nem tudta kihasználni az előnyt, sőt, Radicevic ismét betalált, kettővel vezet a Győr a félidőben.

21-25. PERC: Löke lőtt a 11. győri találatot, kettővel ment a vendégcsapat, amikor Elek Gábor időt kért. Nyugtatta övéit, és megkérdezte Tomorit, bírja-e még a hajtást. Herr Orsolya 10-12-nél fontos védést mutatott be, de Pastrovics jóvoltából nem tudott 3-mal elmenni az ETO. Amorimot állították ki először a mérkőzésen a 23. percben. Ugyanebben a percben Lökét is kiállították, mert Tomorit megütötte. A 25. percre egyenlített is a Ferencváros (12-12).

16-20. PERC: Lekic egyenlített 8-8-nál, de Cifra remek beállós gólt lőtt. Görbicz góljánál forrtak az indulatok, mert inkább belemenésnek tűnt az akció. Elek Gábor kapott ekkor sárga lapot a játékvezetőktől. Rédei-Soós góljával vette át ismét a vezetést a Győr (9-10).

11-15. PERC: Szamoránszky egyenlített a 11. percben (5-5), időt is kért Ambros Martín, a vendégek vezetőedzője. “Let’ see the betoressz, visszafutassz” – utalt Martín a betörésekre és a visszafutásokra. Több eladott labda is színesítette a játékot a félidő közepe felé haladva. Rédei-Soós balról, kiszorított helyzetből volt eredményes a 13. percben (5-6). Ő és Tomori válaszolgatott egymásnak (7-7). Szucsánszki térde vérezni kezdett, helyére egy időre Szekerczés Luca érkezett, majd 8-7-nél először vezetett a Fradi.

6-10. PERC: Lekic két találatával 4-1-re vezetett a Győr a 7. percre, ezt Szamoránszky szépítette. Természetesen telt ház a népligeti sportcsarnokban, ezt a rangadót nem Dabason rendezte meg a Fradi. A 8. percben Tomori átejtette a győri kapust hétméteresből, de Löke még ennél is szebb gólt lőtt, már esett, amikor a kapunak féli háttal állva lőtt jobb kézzel a kapuba (3-5). Mindazontáltal Pastrovics jól kezdett a hazai kapuban.

0-5. PERC: Kovacsics góljával vezetett a Győr a 4. percben, erre Tomori azonnal válaszolt. Kovacsicsé volt a második győri gól is (1-2).

Elkezdődött a találkozó.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

A Bajnokok Ligájában menetelő két magyar csapat az európai harcok közepette szerdán egymással találkozik. A Győri Audi ETO eddig százszázalékos a BL-ben, és tovább is jutott már a legjobb négy közé.

A Ferencváros a hétvégén kikapott a Krim Ljubljana otthonában, de még így is jó esélye van a továbbjutásra, ehhez vasárnap meg kell vernie a román Valcea csapatát.

A Győr legutóbb négy éve kapott ki a Fraditól, 2009-ben 35-34-re nyert a Ferencváros a Népligetben. Elek Gábor, a fővárosi zöld-fehérek vezetőedzője a klub weboldalán kijelentette, mivel a Győrnek nincsenek sérültjei – a Fradival ellentétben, akik nékülözik Zácsikot és Penát is többek között -, előrébb nem tud lépni a csapat a tabellán és a BL-harc nagyon fontos, elképzelhető, hogy beáldozza a meccset a csapat.

Ambros Martín, a Győr vezetőedzője azt reméli, hogy a szerdai meccs nyertese leginkább a közönség és a magyar kézilabda lesz.

A Ferencváros legutóbb 28-27-re kapott ki odahaza a Győrtől a bajnokságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik