Sport

Fejlesztik a szegedi kajak-kenu pályát

Légi felvétel a Maty-érről (Légi felvétel a Maty-érről)
Légi felvétel a Maty-érről (Légi felvétel a Maty-érről)

A 2011-es felújítás után újabb fejlesztések kezdődtek a Szegedi Olimpiai Központban.

A Maty-éri kajak-kenu pálya a 2011-es világbajnoksággal járó fejlesztéseknek köszönhetően olyan állapotban van, hogy akár már “holnap is” bármilyen nemzetközi versenyt lebonyolíthatna.

A Nemzeti Sportközpontok viszont a jó hírnév megőrzése és a folyamatos fejlődés jegyében az idei szezon előtt tovább javítja a körülményeket. A munkák már elindultak, április elejéig a tervek szerint nagyjából 1800 köbméter földet kell megmozgatni a kajak-kenu pálya partján.

„Két sikeres közbeszerzési eljárás után elkezdődött a déli zárógát és az 1000 méteres rajt közötti partszakasz rekonstrukciója. A meggyengült rézsűbe összesen csaknem 600 tonna fagyálló vízépítési terméskő kerül, és lesz olyan rész is, ahol facölöpökkel erősítjük meg a partfalat. Ez a beruházás éveken keresztül védi majd a pálya partvonalát” – mondta Szovics Zoltán. A Szegedi Olimpiai Központ vezetője hozzátette: nemcsak a partvonal szépül, hanem megkezdődött a műszaki létesítmények korszerűsítése is.

Májusban kajak-kenu Világkupa, júliusban sárkányhajó-világbajnokság lesz a Maty-éren, de evezős viadalnak és nemzetközi horgászversenynek is otthont ad idén az olimpiai központ.

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára elmondta, hogy a májusi Világkupára 40 országból nagyjából 700 sportolót várnak. Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség általános elnökhelyettese pedig arról számolt be, hogy eddig már 29 ország nevezett a 11. IDBF világbajnokságra, amelynek összesen 2-3 ezer résztvevője lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik