Sport

Czink előtt becsukódott a kapu

czink melinda (czink melinda)
czink melinda (czink melinda)

Czink Melinda két sima szettben vereséget szenvedett a hazai közönség előtt szereplő Mallory Burdette-től az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna selejtezőjének második fordulójában.

A világranglistán jelen állás szerint legmagasabban jegyzett nő versenyzőnk (97.) a selejtező első fordulójában az amerikai Julia Cohent verte (6:7, 6:4, 7:5) és bízott benne, hogy a második selejtezőt is sikerrel veszi, így az ötmillió dolláros összdíjazású BNP Paribas Open premier torna főtáblájára juthat. Ez azonban nem sikerült Czinknek, 1 óra 3 perc alatt, sima két játszmában vereséget szenvedett Mallory Burdette-től, így „becsukódott számára az egyik legnagyobb női verseny kapuja”.

A kaliforniai verseny főtábláján mégis lesz magyar teniszező. A világranglistán 117. Babos Tímea a női egyes főtáblájának első körében a WTA-rangsorban 69. svéd Johanna Larssonnal küzd meg a legjobb 64 közé jutásért, magyar idő szerint este nyolc órakor.

Párosban Marosi Katalin is érdekelt, ő a horvát Darija Jurakkal az oldalán az első helyen kiemelt olasz Sara Errani, Roberta Vinci duóval találkozik a nyitófordulóban.

INDIAN WELLS premiertorna selejtező, 2. ford. (5 185 262 dollár, kemény pálya)
Mallory Burdette (amerikai) – Czink Melinda  6:2, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik