Sport

Bánatában zokogott aranyérme után a rúdugró

Nem mindennapi ugrást hajtott végre a göteborgi fedett pályás atlétikai Eb-n a francia Renaud Lavillenie. A csúcson omlott aztán össze.

A múlt héten rendezték meg a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságot, amely számunkra Baji Balázs 60 méteres gátfutásban elért negyedik helye miatt marad emlékezetes.

Rúdugrásban a francia Renaud Lavillenie győzött, aki végig kiegyensúlyozottan teljesített a verseny alatt. Sőt, 576 centi után már csak egyedül ugrott, és önmagával versenyzett. Egyéni rekordja 603 centi volt, és mivel a 601-es szintet átvitte, feltetette a lécet 607 centire (mert az ausztrál Steven Hooker 606 centijét azért szerette volna „kiütni”).

Ez minden idők második legjobb eredménye lett volna, Sergej Bubka 615 centivel tartja a rekordot (és a 607 centi is az ő nevéhez fűződik), erre reális esélye nem volt a francia olimpiai bajnoknak.

Nos, az ugrás sikerült, fenn maradt a léc, ugyanakkor a próbálkozást érvénytelenítette a bíró, mert szerinte a lécet csak a tartóoszlop tartotta a magasban, egyébként leesett volna.

Ünneplés helyett aztán a pokol várt a versenyzőre, akinél el is tört a mécses: zokogott, amiért nem sikerült a bravúros rekord (ez volt a harmadik kísérlet, többször már nem próbálkozhatott).

Videó – a szerencsétlenül szerencsés ugrás:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik