Sport

Pattantyús és Ambrus sikerét hozta az asztalitenisz-ob

Pattantyús Ádám, illetve - nagy meglepetésre - Ambrus Krisztina nyerte egyesben az asztaliteniszezők Budaörsön rendezett országos bajnokságát. Mindkét játékos pályafutása első sikerét ünnepelhette.

A férfiaknál az osztrák Stockerauban légióskodó, olimpikon Pattantyús az első kiemelt volt, így sikere papírformának mondható. Vasárnap az elődöntőben Lakatos Tamást verte négy szettben, majd az esti fináléban a korábbi háromszoros bajnok, címvédő Fazekas Péternél is jobbnak bizonyult óriási csatában, hátrányból fordítva.

A nőknél nagy meglepetésre a tavaly győztes Póta Georgina és berlini klub-, valamint válogatottbeli társa, Lovas Petra is kiesett a legjobb nyolc között. Előbbit Kertai Rita, utóbbit pedig Ambrus búcsúztatta, majd a német Kolbermoorban szereplő Ambrus a döntőbe is bekerült Nagyváradi Mercédesz legyőzésével. A másik ágon a 2012-ben bronzérmes Pergel Szandra jutott a fináléba, amely a férfiak végjátékához hasonlóan óriási küzdelem után dőlt csak el Ambrus javára.

Párosban a nőknél a Póta, Lovas duó magabiztosan védte meg címét, míg a férfiaknál Lindner Ádám, aki tavaly Marsi Mártonnal nyert, ezúttal Gerold Gábor oldalán diadalmaskodott. Vegyes párosban Kosiba Dániel és Madarász Dóra nyerte a döntőt, bár ez a szám nem tartozott a hivatalos versenyszámok közé, így itt aranyérmet sem osztottak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik