Sport

Már nem veretlen a Fradi a BL-ben

ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )
ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )

A Ferencvároskikapott a Krim Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntős szakaszában, így a zöld-fehérek egyelőre még nem jutottak be az elődöntőbe.

Szombaton a Győr újabb sikerével megszerezte csoportja első helyét, két fordulóval a középdöntő vége előtt, vagyis Görbiczék bejutottak a legjobb négy közé. Ezt a mintát másolta volna le a Ferencváros is, ám a fővároisaknak nem sikerült nyerniük Ljubljanában.

Ugyanis hiába kezdett jól a Fradi a Krim ellen, a szlovénok felállt védekezése ellen nem találták Tomoriék az ellenszert, ellenben a hazaiak könnyedén törték át a magyar együttes blokkjait. Ráadásul a zöld-fehérek elöl is pontatlanok voltak, számos lövésük elkerülte a kaput, ami pedig mégis pontos volt, azt a szlovén hálóőr hatástalanította.

Így könnyen magához ragadta a kezdeményezést a Krim Ljubljana, és a szünetre már háromgólos előnyt szereztek. A fordulás után továbbra is tompán kézizett a Ferencváros, ennek pedig az lett az eredménye, hogy héttel léptek meg a vendéglátók, ezt a tetemes hátrányt pedig nem tudta ledolgozni az FTC, így végül 31-25-el zárult a találkozó.

Ha a következő körben a Fradi pontot szerez a Valcea ellen, megvan a továbbjutás, tehát nincs veszve semmi.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, II. csoport
Krim Ljubljana (szlovén) – FTC-Rail Cargo Hungaria 31-25 (15-12)
gól:
Penezic 8, Wörz 7, Martin 5, Lazovic-Varlec 3, Torstenson 3, Mavsar 3, Krpez 1, Piedade 1, illetve Tomori 8, Szucsánszki 7, Cifra 4, Szamoránsky 2, Dajka 2, Szekerczés 1, Szarka 1

Vége a mérkőzésnek, először kapott ki a Ferencváros a Bajnokok Ligájában, így még nem sikerült kivívniuk a zöld-fehéreknek az elődöntős szereplést.

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Dajka, ez is bent van, már csak minusz négy! De csak eddig, Piedade belőtte, majd a Fradi elveszítette a labdát, kétszer is… Carmen Martin ezt büntette, és még kiállítás is. 31-25.

51-55. PERC: Tomori! 28-22. Penezic mindenhonnan gólt tud lőni, ezt bizonyította (29-22). Szarka azért még bevágott egyet, sőt Dajka is (29-24).

46-50. PERC: Megint Szucsánszki Zita, közelebb lopódzott a Fradi (25-20). A meccs első hetesét Mavsar értékesítette, Krpez pedig akcióból volt eredményes (27-20). Penezicé az újabb gól, már hétnél tart, de Tomori sem tétovázott.

41-45. PERC: Cifra Anita lökete bent van, majd Szamoránsky is bevágta (22-17). Wörz, Szucsánszki a gólok sorrendje (23-18). Torstensson, Wörz, így megint hét van közte… Szucsánszki szerencsére nem felejtette el a góllövést.

36-40. PERC: Penezic belőtte, Dajka nem,  21-14. A Fradi védelme pocsék, az a lövés, ami a kapu felé tart, bemegy. Ezúttal Wörz ünnepelhetett. Nagyon gyengén teljesít a Ferencváros ma este, komoly javulás kellene a győzelemhez.

31-35. PERC: Martin gólja nyitja a második játékrészt, majd Cifra villant a másik oldalon (16-13). A Fradi eladott labdájából előbb Martin, majd Wörz lő gólt, 18-13, az eddigi legnagyobb különbség, és ez a spanyol légiós révén tovább nőtt, már hat van közte (19-13). Wörz… Ez nagyon nehéz lesz. Na végre… Tomori, ott a 14.

Vége az első játékrésznek, a szlovénok sokkal pontosabbak, és jól használják ki a Fradi védekezésének hibáit, így három góllal vezetnek a szünetben.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Megint Cifra, 13-11. Penezic egymás után kétszer lőtt, szerencsére előbb a blokkban halt el a löket, majd Pastrovics hárított. Szucsánszki találta meg a rést a falban, meg is rezgette a hálót! 13-12! Ez nagyon bosszantó, egymás után két szlovén gól, 15-12-vel zárul a félidő.

21-25. PERC: Tomori sajnos eladta a labdát, ígyTorstensson egyedül vitte kapura a labdát, és be is talált. Pastrovicsot ápolni kellett, de nincs gond a magyar kapussal. 12-9, miután Mavsar eredményes. Vérten ejtése viszont pontatlan. Cifra Anita szerencsére bevágta, feljött a Fradi két gólra, de Carmen Martin ejtése után megint három van közte.

16-20. PERC: Penezicet nem tudja megfogni a Fradi, nagyon megy most neki, kettőt is berámolt. (9-8). Szinte minden magyar lövést védeni tud az ellenfél kapusa, eddig nagyon jó százalékkal véd. Lazovic az egyik oldalon, a másikon Tomori, 10-9.

11-15. PERC: Torstensson majd Tomori talál be, így a különbség nem változik. Szucsánszki szerzett szemfülesen labdát, majd ismét Tomori villant, így 7-5 a Fradinak. Leblokkolt a magyar csapat, így Lazovic és Penezic révén ismét egál, 7-7. Pastrovics fogott egy nagy ziccert, ez lendületet adott az FTC-nek, de Szucsánszky a kapufát lőtte csak telibe.

6-10. PERC: Ott a harmadik, Szucsánszki most a blokk fölött. Penezic minusz egyre hozta a Krimet, Wörz pedig egyenlíteni is tudott (3-3). Ráadásul a hazaiak fordítottak is, megint Wörz… Sokat hibázik a Fradi, emberelőnyben viszont megy a gólszerzés, középről Szamoránsky célzott pontosan (4-4). Tomori lövése után pedig ismét a zöld-fehéreknél az előny.

1-5. PERC: Megvan az első magyar gól. Ki más, mint Tomori. Lazovic viszont egyenlíteni tudott, majd a Fradi eladta a labdát, de szerencsére ez a ziccer kimaradt. A szlovénok felállt hatos védelmét nem tudja áttörni a Fradi, Szucsánszki viszont most átlőtte a blokkot, 2-1.

Hamarosan kezdődik a találkozó Ljubljanában. Ha nyer a Fradi, a legjobb négy együttes között két magyar lesz!

Előzetes: Mindkét együttes számára komoly téttel bír a találkozó. A Fradi ugyanis vasárnapi sikerével bebiztosíthatná az elődöntős szereplést, a Győrhöz hasonlóan, ám ha a szlovénok hazai pályán jobbnak bizonyulnak, a csoport élére ugorhatnak. így garantált a remek mérkőzés.

A két csapat első meccsén a Fradi otthon tudott nyerni négy találattal, így a Ljubljanának most fel van adva a lecke. Az viszont a szlovénok mellett szól, hogy a zöld-fehéreknél hiányzik Nerea Pena és Zácsik Szandra sem állhat Elek Gábor rendelkezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik