Sport

Kosiba már az első körben kiesett

Az elmúlt két évben egyaránt ezüstérmes, hetedik helyen kiemelt Kosiba Dániel már a 32-es főtábla első körében búcsúzott egyesben az asztaliteniszezők Budaörsön zajló országos bajnokságának szombati napján.

A Koppenhágában légióskodó játékost Varga Sándor verte a nyitófordulóban. Kosibán kívül a hatodikként rangsorolt Móricz Máténak sem sikerült bejutnia a legjobb 16 közé, ő Schaffer Dánieltől kapott ki nagy csatában.

Az első nap több meglepetést nem hozott, a nőknél a címvédő Póta Georgina, valamint a tavaly bronzérmes Pergel Szandra már a legjobb nyolc között jár, míg a férfiaknál az egy éve győztes Fazekas Péter az első kört sikerrel véve nyolcaddöntős.

Párosban már kialakult a legjobb négy mezőnye: a nőknél ott van az elődöntőben a 2012-es bajnok Póta, Lovas Petra duó, míg a férfiaknál Lindner Ádám, aki tavaly Marsi Mártonnal nyert, ezúttal Gerold Gábor oldalán küzdhet meg a fináléért.

Vegyes párosban Kosiba és Madarász Dóra, illetve Jakab János és Pergel duója jutott a vasárnapi döntőbe, bár ez a szám nem tartozik a hivatalos versenyszámok közé, így itt aranyérmet sem osztanak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik