Sport

Amerikaifocista ennyi pénzt még nem kapott

joe flacco (joe flacco, )
joe flacco (joe flacco, )

Az NFL idei bajnokánál, a Baltimore Ravensnél nem sajnálták a pénzt, hogy maguknál tartsák kezdő irányítójukat, Joe Flaccót.

A Hollók februárban másodszor lettek bajnokok történetük során, hiszen eddig csak egyszer, a 2000-2001-es szezonban emelhették magasba a Vince Lombardi trófeát.

Flacco, aki a rájátszásban remekelt, viszont szerződés nélkül állt még a Super Bowl idején is, vagyis szabadügynök lett volna, ám a Ravens zsíros szerződést tett le elé.

A 2008-as draft 16. helyén elkelt quarterback nem számított kiemelkedő játékosnak a posztján, inkább csak szürke eminenciásként jól menedzselte a baltimore-iak támadóalakzatát. Flacco idén viszont felnőtt a feladathoz, és irányításával szárnyalt a Ravens, aminek bajnoki cím lett a vége.

Ezért megtették a liga legjobban fizetett játékosának: hatéves kontraktust kötöttek vele a Hollók. Flacco a kontraktus értelmében 120 millió dollárt is kereshet ez idő alatt. Az irányító vélhetően hétfőn írja majd alá az új szerződést.

Korábban a New Orleans Saints irányítója, Drew Brees vezette a legjobban fizetett játékosok listáját: ötéves kontraktusa 60 millió dollárt garantál, de akár 100 is lehet ebből az összegből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik