Sport

Paul Klann nyerte a Los Angeles Poker Classicot

Öt profi zsugás elől happolta el az amatőr amerikai Paul Klann a World Poker Tour Poker Classic bajnoki címét, aki ezzel egyben egymillió dollár boldog tulajdonosává is vált.

Meglepetés győzelmet hozott a WPT LAPC tízezer dolláros főversenye, a hatfős döntőben öt hivatásos pókeres profi elől „rabolta” el az egymillió dolláros fődíjat és a velejáró bajnoki trófeát az amerikai hobbista zsugás, Paul Klann írja a Poker.hu.

A hatfős döntőt rendezték a World Poker Tour Los Angeles Poker Classic 9 600 + 400 dolláros nevezésű főversenyén. Az élen az online tornaspecialista, Paul Volpe kezdhetett, a végén mégsem ő örülhetett, hanem névrokona.

A kiesők sorát Toby Lewis kezdte meg, a brit profi peches partiban maradt alul Danny Fuhs ellen, a hatodik hely 193 ezer dollárt hozott neki így is a konyhára.

David Fong szerezte meg az ötödik helyet 236 ezer dollárért, majd Fuhs is távozni kényszerült, holott az első pozícióért volt harcban sokáig, a negyedik hely 316 ezer dollárral gazdagította pénztárcáját.

A dobogó alsó fokára Jesse Yaginuma állhatott fel, akit a szinte végig vezető Volpe ejtette ki, a bronzérem 429 ezer dollárt ért.

A Heads Upot Volpe mellett a döntő egyetlen amatőr játékosa, Paul Klann játszhatta, aki 2:1 hátrányban kezdte a párbajt.

Ez viszont korántsem tántorította el a hobbista zsugást, habár többször is kieshetett volna, végül nagy nehezen mégis megfordította az állást, az utolsó partiban Q-5 egyszínű lapokkal callolta Volpe T-9-re mondott allinjét.

Az asztalra a J-8-4-2-A lapok érkeztek, így Klann szerezte meg a bajnoki címet, a velejáró egymillió dollárt, és a hatalmas elismerést. Volpe 651 ezer dollár vigasztalódhatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik