Sport

Új center az Albában – Jarrod Jones Fehérváron

Az Alba Fehérvár légiósa lett a 23 éves, 205 centis, 106 kilós amerikai erőcsatár, aki legutóbb az ukrán BC Kijev csapatában szerepelt.

Hivatalosan is bejelentette a kék-fehér klub a center szerződtetését, aki kedden bontott kontraktust az ukrán csapattal. Nem volt rossz statisztikája, hiszen 30 meccset játszott, ahol közel 28 perc alatt 13.9 pontot – ezzel a csapat második legjobb dobója volt – és 8.5 lepattanót – csapatából a legtöbbet – átlagolt.

Az Alba Fehérvárból senkit nem küld el a vezetőség, a három légiósként szereplő játékosa közül, Jones a negyedik külföldi státuszú játékosa lesz a csapatnak, így a honosított Damian Hollis-szal együtt ebben a bajnokságban egyedülálló módon öt amerikai születésű kosarasa van jelenleg az Albának.

Az új, már Magyarországon tartózkodó szerzeményt szombaton már akár be is vetheti Dzunics Braniszlav edző, amennyiben úgy dönt, hogy Jones azon, a maximálisan nevezhető három külföldi státuszú játékos között lesz, akiket nevezhet a gárda az adott bajnoki találkozóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik