Sport

Hollywoodi végjáték

Anze Kopitar (anze kopitar, )
Anze Kopitar (anze kopitar, )

A Los Angeles Kings hokicsapata hazai pályán, hátrányból fordítva nyert a Detroit Red Wings ellen az NHL-ben.

A címvédő kicsit gyengélkedett a csonka szezon kezdeti szakaszában, azonban egyre inkább belelendül a játékba a Los Angeles. A Kings magyar idő szerint csütörtök hajnalban egy másik nyugati nagyágyút (a földrajztól most tekintsünk el), a Detroitot fogadta, ám sokáig hátrányban volt riválisával szemben, Quincey még az első harmadban mattolta az amúgy remek napot kifogó Berniert.

A folytatásban aztán magára talált a Kings, ám a gól sokáig nem akart összejönni a hazaiaknak, a harmadik harmad felénél, emberelőnyből sikerült csak túljárni Jimmy Howard eszén. Sőt, a Los Angeles még a rendes játékidőben megkaparintotta a győzelmet, Anze Kopitar egy pimasz csellel verte át Howardot, mielőtt hanyag mozdulattal a kapuba csúsztatott volna. A Kings ezzel már zsinórban az ötödik győzelmét aratta.

Rendeztek egy kanadai csúcsrangadót is, a Toronto Maple Leafs fogadta a Montréal Canadienst. Ezúttal a keleti főcsoport élén tanyázó vendégek diadalmaskodtak, így visszavágtak a február 9-én elszenvedett 6-0-s zakóért.

Az Anaheim Ducks Kyle Palmieri első NHL-es mesterhármasával verte a Nashville Predatorst, így megszakítás nélkül hetedik hazai összecsapásán sem talált legyőzőre, míg a Philadelphia Flyers úgy nyert a Washington ellen 4-1-re, hogy már az 5. percben 2-0-ra vezetett.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens 2-5
Philadelphia Flyers-Washington Capitals 4-1
Anaheim Ducks-Nashville Predators 5-1
Los Angeles Kings-Detroit Red Wings 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik