Sport

Magyar siker a Bundesligában

rapport richárd (rapport richárd, )
rapport richárd (rapport richárd, )

A sakkozó Rapport Richárd (2621 Élő-pont) jól teljesített az elmúlt hét végén a német Bundesligában, másfél pontot sikerült begyűjtenie két forduló alatt.

A német sakk-Bundesliga hétvégi, 9. és 10. fordulóját a magyar nagymester klubja a Bréma rendezte. Rapport Richárd,aki az Élő-pontszámok alapján 7. helyen rangsorolt csapatában, szombaton a mülheimi egylet ászával, a tapasztalt ukrán Vitali Goloddal (2565) mérte össze tudását . „A sötét bábukat vezettem, így kockáztattam az elején”– olvasható a legfiatalabb magyar nagymester nyilatkozata a felixpromotion honlapján. „Az ellenfelem viszont jókat húzott, így egál lett a vége.”

Vasárnap a Kartenberg csapatából Ilja Zaragatski (2460) és egy maratoni, hat és fél órás parti következett. „Rendkívül hosszú meccs volt, így a vége felé már több hiba is becsúszott mindkét oldalon, de a végjáték nekem sikerült jobban” – számolt be a második meccsnapról Rapport, aki elégedett lehet, hiszen másfél pontért utazott Brémába és éppen annyival is térhetett haza.

A legfiatalabb magyar nagymester ezzel a legjobbak között volt csapatában, amely a tabella 11. helyén áll. A sportolóra a közeljövőben nem vár újabb megmérettetés, ezért pihenéssel és természetesen edzésekkel tölti majd az idejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik