Sport

LeBron lenyomta a Királyokat

LeBron James (lebron james, )
LeBron James (lebron james, )

LeBron James 40 ponttal és karriercsúcsot jelentő 16 assziszttal vezette győzelemre a Miami Heat kosárlabdacsapatát.

Magyar idő szerint szerda hajnalban a Sacramento Kings látogatott a címvédő Miami Heat otthonába, a két csapat erejét és formáját nézve pedig ez az összecsapás egy országos egyesnek illett be. Ugyan a vendégek kissé nehezen adták a bőrüket, pár perccel a rendes játékidő vége előtt úgy tűnt, hogy összességében könnyedén húzza be az újabb győzelmet a floridai gárda.

Igen ám, csakhogy Thornton és Thomas a legjobb pillanatban süllyesztett el egy-egy triplát, majd Dwyane Wade tőle szokatlan módon az utolsó másodpercekben kihagyott két büntetőt is, Cousins így hosszabbításra tudta menteni a mérkőzést. Az első ráadás nem hozta meg a döntést, a Miami csak a második hosszabbításban tudta lezárni az összecsapást, végül 141-129-re nyert a Heat, amely zsinórban már a 12. győzelmét aratta.

LeBron James ismét elképesztő produkcióval rukkolt elő, szezoncsúcsot jelentő 40 pontot dobott, e mellé kiosztott 16 gólpasszt (karriercsúcs) és lekapott nyolc lepattanót is. Wade 39 ponttal vette ki a részét a győzelemből.

Rendeztek egy érdekes összecsapást is a játéknap során, ugyanis a New Orleans – Brooklyn Nets mérkőzésen két ikertestvér, hazai oldalon Robin Lopez, a vendégeknél Brook Lopez is játszott. A győzelemnek végül a 20 ponttal és 7 lepattanóval záró Brook örülhetett.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Philadelphia 76ers – Orlando Magic 84-98
Indiana Pacers – Golden State Warriors 108-97
Miami Heat – Sacramento Kings 141-129, kétszeri hosszabbítás után
Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 98-101
New Orleans Hornets – Brooklyn Nets 97-101
Dallas Mavericks – Milwaukee Bucks 90-95
Phoenix Suns – Minnesota Timberwolves 84-83, hosszabbítás után
Los Angeles Clippers – Charlotte Bobcats 106-84

Ajánlott videó

Olvasói sztorik