Sport

Csoportelsőként ment tovább a Szeged

Győzelemmel, ezzel pedig az első helyen zárta a férfi vízilabdacsapatok Bajnokok Ligájának csoportselejtezőit a Szeged: a csongrádi gárda szerda este a német Spandau 04 együttesét verte négy góllal Berlinben.

Magabiztosan kezdett a Szeged, amely 5-2-es, majd a második negyedben tovább növelve a különbséget 7-2-es vezetésre, ennél fogva jelentős előnyre tett szert. A nagyszünetig azonban megduplázták saját találataik mennyiségét a németek, akik felzárkóztak 4-7-re. Ám valódi fenyegetést nem jelentettek a hazaiak a Szegedre, amely a folytatásban is tartotta a megnyugtató differenciát, s hol három, hol négy góllal vezetett, az utolsó negyednek pedig 10-7-es állásnál vághatott neki. A befejező játékrész közepe táján megint négy lett “közte”, s mivel többször már nem került egyik kapuba se a labda, 11-7-re nyert a Szeged.  

Sikerével a BL egyenes kieséses szakaszába csoportelsőként masírozott be a dél-alföldi gárda, amely egy csoportnegyedikkel kerül majd össze a nyolcaddöntős párokat kialakító csütörtök esti sorsoláson.

Korábban az Eger is nyerni tudott, így a hevesi gárda harmadik lett, s a legjobb tizenhat között egy csoportmásodikkal találkozik.

Eredmény – vízilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 8. forduló
Spandau 04 (német) – A-HÍD-Szeged VE 7-11 (2-5, 2-2, 3-3, 0-1)
a szegedi góldobók: Kayes 3, Szivós, Kiss Cs. 2-2, Juhász Zs., Török, Kunac, Hegedüs 1-1

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!