Sport

Bukás Veszprémben

A címvédő MKB Veszprém 30-22-re nyert a vendég Pick Szeged ellen a férfi kézilabda NB I szerdai csúcsrangadóján, így minden bizonnyal megnyeri az alapszakaszt.

Eredmény:
MKB Veszprém-Pick Szeged 30-22 (13-9)

gólszerzők: Nagy 5, Császár 5, Dzsamali 5, Laluska 3, Ugalde 3, Chema 2, Schuch 2, Sulic 2, Iváncsik T. 2, Gulyás 1, illetve Pribanic 5, Larholm 4, Sulc 3, Ancsin 3, Prodanovic 3, Balogh 2, Zubai 1, Kekezovic 1

Ősszel a trónkövetelő Tisza-partiak remek játékkal 31-24-re nyertek a legnagyobb hazai rivális ellen, ám mivel azt követően Tatabányán döntetlent értek el, ezért most csak akkor maradhattak volna a tabella élén a vesztett pontokat tekintve, ha nem kapnak ki Veszprémben.

Tekintve, hogy a következő idényben csak egy magyar csapat szerepelhet a BL-ben, ezért döntő jelentőséggel bírhat, hogy ki végez az alapszakasz élén és élvezheti majd a hazai pálya előnyét egy esetleges egymás elleni fináléban.
A két gárda a hétvégén még a Bajnokok Ligájában szerepelt, a Szeged úgy ért haza Berlinből, hogy utána Balatonalmádiba utazott, és nem haza.

Remekül kezdett a vendéglátó, 3-0-ra meglépett, míg a rivális csak a 7. perc végén talált be először. Ancsin volt eredményes, pedig előtte háromszor is hibázott. Lassan rendezte sorait a Pick, és egy időkérés után sikerült egyenlítenie (8-8). A kiállítások, az emberhátrányok és a felzárkózás miatt sok energiát pazarolt el a Szeged, ennek tudható be, hogy sorozatban négy gólt kapott, így a szünetre megnyugtató előnnyel vonulhatott az összességében jól védekező címvédő.

A második félidő is rosszul kezdődött a vendégeknek, és a 37. percben 18-12 volt az állás. Chemát gyorsan kétszer is kiállították, és még ez sem fogta meg a Veszprémet, hanem egy alkalommal kettős emberhátrányban is betalált Fazekas szenzációs védését követően.

A 40. percben 21-14-nél Skaliczki László vezetőedző – aki a szezon végén távozik Szegedről – újból időt kért, mert csapata megroppant. Az erőből a folytatásban arra tellett, hogy a 6-7 gólos különbség állandósuljon, ám arra kevés volt, hogy fordulat álljon be. A hajrát több kiállítás tarkította, és ebből is jobban jött ki a Veszprém – volt 28-18 is – , így végül könnyedén nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik