Sport

Babos már negyeddöntős Brazíliában

Babos Tímea két sima játszmában nyert a negyedik helyen kiemelt dél-afrikai Chanelle Scheepers ellen, és bejutott a negyeddöntőbe szerdán a 235 ezer dollár összdíjazású brazíliai női keménypályás tenisztornán.

A mérkőzés 67 percig tartott, és a világranglistán 133. soproni játékos összesen hét bréklabdát hárított a WTA-rangsorban 60. riválisával szemben, így tudott könnyedén 6-1, 6-2-re nyerni.

A 19 éves Babos a nyolc között a román Monica Niculescuval vagy a selejtezőből érkezett horvát Tereza Mrdezával találkozik.

“Nagyon jól ment a játék! Persze rettenetesen boldog vagyok, hogy ismét WTA-negyeddöntőt játszhatok!! Jól teniszeztem, élveztem az egészet! Nem sokára páros, így nincs időm most pihenni. Majd meccs után… Továbbra is köszi a drukkolást!” – nyilatkozta a magyar teniszező a mérkőzés után.

Babos Tímea a tavalyi monterrey-i verseny óta először jutott WTA-tornán egyesben a legjobb nyolc közé. Ráadásul párosban is nyerni tudott szerdán, ugyanis a japán Kimiko Date-Krum oldalán legyőzte a Sahar Peer, Chanelle Scheepers izraeli, dél-afrikai kettőst, vagyist egy nap alatt kétszer intézte el Scheeperst.

Eredmény – Florianopolisi tenisztorna, egyes, nyolcaddöntő
Babos Tímea-Chanelle Scheepers (dél-afrikai, 4.) 6-1, 6-2

páros, 2. forduló
Babos, Date-Krum (magyar, japán, 3.) – Peer, Scheepers (izraeli, dél-afrikai) 6-2, 6-2

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik