Sport

A Veszprém nyolccal verte a Pick Szegedet

mkb pick szeged (mkb veszprém, pick szeged, kézilabda)
mkb pick szeged (mkb veszprém, pick szeged, kézilabda)

A férfi-kézilabdabajnokság csúcsrangadóján simán nyert a Veszprém, így szinte biztos, hogy megnyeri az alapszakaszt.

A Bajnokok Ligájában menetelő MKB Veszprém, valamint a BL-ben szintén, de csak negyedik helyen a nyolcaddöntőbe jutó Pick Szeged szerdai szuperrangadójának a korábbi évekhez képest nagyobb tétje volt.

A Szeged ugyanis az őszi fordulóban kiütötte a Veszprémet az Újszegedi Sportcsarnokban, nagy meglepetésre. 31-24-re nyert októberben a Pick, ugyanakkor Tatabányán elhullajtott egy pontot, a 30-30-as döntetlen pedig azt jelenti, hogy a szegedieknek nem szabadott kikapni az alapaszakasz-elsőség megszerzése érdekében.

Pontszerzéssel már nyeregben lettek volna a csongrádiak, akik haza sem mentek a vasárnapi, berlini BL-meccsről, a Balaton mellett készültek a szerdai győzelemre.

2-0-ra elment az elején a Veszprém, de a szegediek jól védekeztek, Mikler is bemutatott egy-két bravúrt. Csak a hatodik percben jött az első szegedi gól, utána viszont 6-5-re és 8-6-ra is feljöttek, sőt, 8-8-nál egyenlítettek. Ezután két játékvezető hiba is segítette a hazaiakat, 12-8-ra ment el a Veszprém, ezt Skaliczki László és Frantisek Sulc is nehezn viselte, utóbbi levette mezét, amiért kettő perces kiállítást kapott. A szünetre 13-9-cel fordultak a felek.

A második félidőt eleje katasztrofálisan sikerült a szegedieknek, 23-15-re vezetett már a félidő közepére a Veszprém, Jamali villogott, Fazekas a kapuban tündökölt, ekkor már több volt a differencia, mint az őszi találkozón. Larholm 23-17 -nél kihagyott egy hetest, így akkor nem sikerült a felzárlózás a Szegednek.

A végére teljesen szétesett a Pick, a 26. percben számolt a hazai közönség, tízre nőtt a különbség. A végén majdnem maradt a hétgólos különbség, de Jamali gondoskodott róla, hogy ez mégse történjen meg.

A Szeged a tatabányai pontveszteség ellenére is egy góllal rosszabb összesítésben, mint az MKB, így utóbbi az alapszakasz-elsőség küszöbén.

Eredmények, férfi kézilabda-bajnokság:
MKB Veszprém – Pick Szeged 30-22 (13-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik