Sport

Szolnoki beismerés: zászlóügyben előfordulhattak valós sérelmek

szolnoki olaj (szolnoki olaj, szurkolók)
szolnoki olaj (szolnoki olaj, szurkolók)

Elnézést kért a Szolnoki Olaj KK-Hapoel Holon mérkőzés biztosításáért felelős cég a magyar zászló "kitiltása" miatt, m ivel a beléptetés során előfordulhattak "valós, vagy vélt sérelmeket okozó egyedi félreértések".

“A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub napok óta tárgyalásokat folytat a szurkolói csoportok képviselőivel a Szolnoki Olaj KK – Hapoel Holon (81-66 a szerk.) nemzetközi kupamérkőzéssel kapcsolatban történtekről” – ezzel a felütéssel kezdi a klub honlapja azt a közleményt, amelyben végül a biztonsági szolgálatot ellátó cég elismeri, történhettek hibák.

Mint megírtuk, a a 2013. február 19-én megrendezett mérkőzésen a biztonsági cég nem engedett be a nézőtérre a magyar zászlót, ami a szurkolóknál kiverte a biztosítékot, azóta sem látogatják a Szolnok mérkőzéseit.

A közlemény tényként megállapítja, hogy “a klub és a vele nyolc éve együttműködő Védelem Holding semmilyen formában nem tiltotta meg a magyar, illetve a székely zászló sportcsarnokba történő behozatalát.”

Ugyanakkor azt is megállapítja, hogy “az előzményekre való tekintettel (lásd: magyar-izraeli válogatott futballmérkőzés FIFA ítélet),a közös bejárás után hozott döntések a megszokottnál erősebb és feszesebb beléptetést írtak elő. Ennek során előfordulhattak egyedi félreértések, melyek valós vagy vélt sérelmeket okozhattak. Ha ez így történt a Védelem Holding ezúton elnézést kér.”

A Szolnoki Olaj KK Kft. az ügyet ezzel lezártnak tekinti, tartunk tőle azonban, hogy egy olyan közleménnyel, ami egyik mondatában tagadja az intézkedést, másikban pedig megerősíti azt nem lehet egyszeriben kiengedni a felgyülemlett gőzt…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik