Sport

Skaliczki: Nem tesszük fel a kezünket

A Pick Szeged vezetőedzője azt mondja, a BL következő körének esélyese a lengyel Kielce, de mindent megtesznek majd a továbbjutásért.

Mint arról írtunk, lengyel ellenfelet, a Bajnokok Ligájában eddig 100 százalékos teljesítményt mutató Kielce együttesét kapta a Pick Szeged a sorozat nyolcaddöntőjének sorsolásakor.

A Veszprémnek a spanyol León jutott. Egyik ellenfél sem könnyű, tudja ezt Skaliczki László, a szegediek vezetőedzője is, aki a klub weboldalának mondta el véleményét a párharcról.

„Kellemes emlékeim vannak Kielcéről. Szövetségi kapitányként az első válogatott meccsemet éppen ebben a városban vívtam egy karácsony-kupán, ráadásul győztünk is. Nem véletlen, hogy a lengyel együttes 100 százalékos mérleggel végzett a csoport élén, hiszen több klasszisa is hazatért a világ legerősebb bajnokságából, a Bundesligából. Ez egy egészen más kézilabda-kultúra, sokban hasonlít a német stílusra.

Izgatottan várjuk a párharcot, amelynek a lengyel csapat az esélyese, azonban egyet ígérhetek: nem feltartott kézzel lépünk a pályára. BL-harci szellemmel vetjük magunkat a küzdelembe” – kommentálta a sorsolást a Pick vezetőedzője.

A nyolcaddöntők párosítása:
Pick Szeged – Kielce (lengyel)
Ademar León (spanyol) – MKB Veszprém
Silkeborg (dán) – Barcelona (spanyol)
Celje (szlovén) – Hamburg (német)
Dinamo Minszk (fehérorosz) – Metalurg Skopje (macedón)
Csehovszki Medvegyi (orosz) – THW Kiel (német)
Atletico Madrid (spanyol) – Füchse Berlin (német)
Gorenje Velenje (szlovén) – Flensburg (német)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik