Sport

Nem óvja meg a Szeged a Körmend elleni meccset

Belenyugodott a Szedeák férfi-kosárlabdacsapata a Körmend elleni, játékvezetői hibákkal tarkított bajnoki vereségbe.

Ahogyan arról írtunk, a Szeged férfi-kosárlabdacsapata mínusz 18 pontról állt fel a hétvégén a Körmend elleni hazai bajnokin, de a kiélezett végjátékban alulmaradt.

A találkozó másnapján a csongrádiak bejelentették, hogy szándékukban áll megóvni a mérkőzést a sorozatos játékvezetői tévedések miatt. Kedden aztán újabb közleményt adott ki a Szedeák, eszerint nem lesz óvás.

A közleményt az alábbiakban olvashatjátok el:

„A Naturtex-SZTE-Szedeák – Lami-Véd Körmend mérkőzés a rájátszásba kerülés szempontjából kiemelt fontosságú összecsapás volt mindkét csapat számára. Ilyen mérkőzésen is természetesnek tekinthetjük egy-egy játékhelyzet téves bírói megítélését, de nem tekinthetjük természetesnek a dekoncentráltságot, a holtidőkben tapasztalható komolytalan magatartást, az ‘így láttam’ típusú kijelentések mögött némelykor megbúvó cinizmust és sérthetetlenséget.

Szeretnénk, ha a játékvezető sporttársak tisztában lennének azzal, hogy egy-egy mérkőzés kimenetele csapatok többéves munkáját, annak megítélését, játékosok és edzők egzisztenciáját döntően befolyásolhatja. Ezért elvárjuk, hogy munkájukat ennek megfelelő alázattal végezzék.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy önmagában a téves bírói döntések nem alapozzák meg egy óvás jogszerűségét. Ennek ellenére tény, hogy az ilyen döntések akár nagyobb mértékben is befolyásolhatják egy mérkőzés végkimenetelét, mint egy – óvás jogszerű alapjául szolgáló – ún. műhiba.

A jelenlegi szabályok alapján sajnos az általunk benyújtandó óvás nyilvánvalóan elutasításra kerülne. Mindezek alapján – noha minden morális alapunk megvan a játékvezetői ténykedés kifogásolására – a pályán elért eredményt elfogadjuk, óvással nem élünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik