Sport

Kiesett a Szolnok az EuroChallenge kupából

szolnoki olaj (szolnoki olaj, szurkolók)
szolnoki olaj (szolnoki olaj, szurkolók)

A Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata szoros mérkőzésen kapott ki a francia Levallois Paristól, így búcsúzott a nemzetközi kupából.

A magyar csapat tavaly csodát művelt a harmadik számú európai kosárkupában, ugyanis bejutott a Final Fourba, sőt, Debrecenben meg is rendezte azt, ahol végül negyedik lett.

Az idei évad második csoportkörének utolsó mérkőzésére maradt a döntés abban a tekintetben, hogy a mieink folytathatják-e a legjobb nyolc között az EuroChallenge-ben. Ehhez az kellett, hogy a botrányos utóéletű, Hapoel Holon elleni csoportmeccsen győzzön az Olaj.

Így a Levallois ellen dőlhetett el, hogy a Szolnok vagy a párizsi ellenfél jut tovább a Graveline Dunkerque-kel együtt. A Levallois az odavágón 22 ponttal verte az Olajat, de ez semmit sem számított kedden, hiszen mindkét csapat 3 győzelemmel és 2 vereséggel állt a sorsdöntő meccs előtt.

Florence triplájával kezdődött a meccs, hogy aztán az egész meccsen remeklő Szabó Miklós vezérletével tartsa előnyét a magyar csapat. A második negyedben átvette a vezetést a Levallois, Akát nem nagyon lehetett tartani, de a negyed végén jött Németh triplája, így a nagyszünetben néggyel vezetett a Szolnok.

A harmadik tízperc nem jött össze az Asceric-legényeknek, ezt a negyedet 9 ponttal elbukta, így 55-51-re vezetett a francia csapat az utolsó negyed előtt,  nagy izgalmakra volt kilátás az utolsó 10 percben.

Kalve triplája után 60-62-re jött fel a Szolnok, de jött egy dupla és egy tripla, máris 7 volt a differencia. May kegyetlen pontokat szerzett, mindig akkor, amikor már úgy érezte volna a Szolnok, hogy átveheti a vezetést. 69-69-nál volt újra egyenlő, majd jött Cox és May, 76-71 oda. Sehovicnak két dobása sem jött össze, hibázott Kalve is, majd a triplakényszerben Horváth Ákos is.

Kiesett a Szolnok, marad az Adria Liga, és majd a magyar bajnokság és kupa a Szolnok számára. A végén azért vastaps búcsúztatta a meccset és az Olaj együttesét.

Nenad Asceric, a Szolnok vezetőedzője a találkozó után azt mondta: “nem tehetek szemrehányást a játékosoknak, küzdöttünk, időnként jól is játszottunk, de rég nem láttam olyat, hogy az ellenfél ennyi nehéz dobást nem rontott el.”

“Nálunk ezúttal nem volt extrát nyújtó ember. Mostanában sok kemény meccsünk volt, talán a fáradtság is kijött a hajrában” – tette hozzá.

Németh István, a Szolnok játékosa szerint nyerhető meccs volt, de a második félidőben a francia csapat volt jobb, és a végén extra kosarakat szereztek. “Sajnáljuk, hogy ezúttal nem jutottunk tovább, mostantól az Adria Ligára, az NB I-re és a Magyar Kupára összpontosítunk” – tette hozzá.

Eredmény – EuroChallenge Kupa, 2. csoportkör, 6. forduló:
Szolnoki Olaj – Paris Levallois 74-80 (18-17, 20-17, 14-23, 23-25)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik