Sport

Az MKB Veszprém újra beleszaladt a Leónba

mkb veszprém (mkb veszprém, )
mkb veszprém (mkb veszprém, )

Volt arra esély, hogy a két magyar csapat egymás ellen meccseljen a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, de szerencsére elkerülték egymást. A sorsolás jónak mondható.

Az Európai Kézilabda-szövetség Bécsben megtartotta a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását. Az MKB Veszprém spanyol ellenfelet kapott, az Ademar Leónon keresztül juthat be a legjobb nyolc közé, míg a Pick-Szeged a lengyel kirakatcsapattal, a Kielcével találkozik.

A veszprémieket tavaly éppen a León búcsúztatta a legjobb 16 csapat között. Igaz, akkor még Mocsai Lajos volt az edző, és messze nem állt rendelkezésére az a „fegyverarzenál”, amit spanyol utódjának biztosít a klub. Nagy Laciék eddigi BL-formáját figyelve kijelenthető, messze már a tavalyi hó, van esély a legjobb nyolc közé jutásra.

A Kielce az egyetlen csapat a csoportkörben, amely hibátlan maradt, ennek ellenére a szegediek, ha választani lehetett volna a fennálló lehetőségekből – MKB Veszprém, HSV Hamburg (német), Kielce (lengyel), Barcelona (spanyol) –, nyilván a lengyel bajnok mellett voksoltak volna. Nos, a kívánságuk bejött. Jó-e ez nekik, vagy sem? Legkésőbb március 24-ig eldől!

Kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntő párosítása:

Ademar León (spanyol) – MKB Veszprém
Pick Szeged – Vive Kielce (lengyel)

Celje (szlovén) – Hamburg (német)
Csehovszkije Medvegyi (orosz) – THW Kiel (német)
Dinamo Minszk (fehérorosz) – Metalurg Szkopje (macedón)
Atlético Madrid (spanyol) – Füchse Berlin (német)
Gorenje Velenje (szlovén) – Flensburg (német)
Silkeborg (dán) – Barcelona (spanyol)

Az első mérkőzést az első csapat otthonában játsszák. A nyolcaddöntő időpontjai: március 13–17., illetve március 20–24.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik