Sport

Történelmi magyar siker Palm Springsben

öttusa vegyesváltó (öttusa, vegyesváltó, )
öttusa vegyesváltó (öttusa, vegyesváltó, )

Az öttusa sport történetében először rendeztek hivatalos felnőtt világkupán vegyesváltó-versenyt, amelyet a magyar Gyenesie Leila és Marosi Ádám nyert meg.

A magyar váltó mögött az ír Natalya Coyle és Eanna Bailey végzett, ami szintén sportágtörténeti mérföldkő. Az írek sikere a sportág nemzetközi szélesedését jelzi, Írországot ugyanis még jóindulattal sem lehetett eddig öttusa nagyhataolmnak nevezni, hiszen az ország történetének ez az első világkupa érme. A vegyesváltó-versenyen az ukrán Viktoria Tereshuk és Pavlo Tymoshchenko szerezte meg a bronzérmet.

A magyar váltó második lett vívásban, majd megnyerték az úszást (1:57.59), 1100 pontot lovagoltak és 18 másodperces előnnyel kezdték a kombinált számot, amit sikerült is megőrizniük.

Gyenesei győzelmüket a versenyt követően gyorsan értékelte: “Remek nap volt a mai. Amikor jól kezdtük a vívást már éreztem, hogy ebből valami jó sül majd ki.” Marosi, aki a londoni olimpia legboldogabb bronzérmese volt az új versenyszámot dícsérte: “Ez egy remek verseny, igazi csapatmunka, imádom!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik