Sport

Indul a megyei fociélet

Káldor András

2013. 02. 25. 21:47

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatóságának évadnyitó értekezletén kiderült, hogy szombaton mindenképpen elrajtol a tavaszi idény.

Elkezdődnek a hétvégén különböző osztályú megyei labdarúgó-bajnokságok küzdelmei, így, ahogy már évek óta megszokhattuk az MLSZ Fejér megyei Igazgatósága – korábban Fejér megyei Labdarúgó Szövetség – megtartotta évadnyitó értekezletét. Bencsik István a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatóságának elnöke a tavasz legfontosabb feladatait ismertette. „Legfontosabb a pályaépítési program, amelynek fő célja a pályatalaj rendbe hozása mellett a közönséget kiszolgáló létesítmények felújítása, és minél jobb infrastrukturális feltételek kialakítása.” Schneider Béla az MLSZ Fejér megyei Igazgatóságnak vezetője, pedig arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy összesen 180 millió forint összegű pályarekonstrukciót hajthatnak végre a megyében. „Március 19.-én kerül kiírásra egy új műfüves pályázat építő program. Ezen kívül, pedig már folyik egy meglévő létesítmények felújítására szolgáló program, amelynek beadási határideje március 8. Itt minimálisan 700 ezer, maximálisan 7 millió forinttal lehet pályázni, 30 % önerő szükséges, a többit, azaz a 70 %-ot az MLSZ biztosítja a klubok számára.” – tudtuk meg.

A megyében jelenleg 8580 igazolt labdarúgó van, ez a szám örvendetesen nőtt az előző évekhez képest, bár az igazsághoz tartozik, hogy az 52 öregfiú, és a 14 női csapatban szereplő játékosok is beintegrálódtak a rendszerbe. Új alapokra helyezték az edzőképzést, ezen belül, pedig cél a szakmai hatékonyság növelése, a tanfolyamok számának, és a részvételi díjak csökkentése, és a gyakorlatba épített képzés megvalósítása.

A legfontosabb azonban, hogy minden előzetes híreszteléssel szemben szombaton pályára kell lépni a csapatoknak, függetlenül az időjárási viszonyoktól Ezt elsősorban a feszített program indokolja, mely alól a megyei első osztályú csapatok számára még akkor sincs kibúvó, ha netán a pálya talaja ezt nem tenné lehetővé. Persze a végső szót a mérkőzés játékvezetője mondja majd ki ilyen esetekben. Annyi engedményt kaptak az alacsonyabb osztályban szereplők, hogy kedden estig a leendő ellenféllel egyeztetve halaszthatnak, amennyiben ez indokolt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.