Sport

Indul a megyei fociélet

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatóságának évadnyitó értekezletén kiderült, hogy szombaton mindenképpen elrajtol a tavaszi idény.

Elkezdődnek a hétvégén különböző osztályú megyei labdarúgó-bajnokságok küzdelmei, így, ahogy már évek óta megszokhattuk az MLSZ Fejér megyei Igazgatósága – korábban Fejér megyei Labdarúgó Szövetség – megtartotta évadnyitó értekezletét. Bencsik István a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatóságának elnöke a tavasz legfontosabb feladatait ismertette. „Legfontosabb a pályaépítési program, amelynek fő célja a pályatalaj rendbe hozása mellett a közönséget kiszolgáló létesítmények felújítása, és minél jobb infrastrukturális feltételek kialakítása.” Schneider Béla az MLSZ Fejér megyei Igazgatóságnak vezetője, pedig arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy összesen 180 millió forint összegű pályarekonstrukciót hajthatnak végre a megyében. „Március 19.-én kerül kiírásra egy új műfüves pályázat építő program. Ezen kívül, pedig már folyik egy meglévő létesítmények felújítására szolgáló program, amelynek beadási határideje március 8. Itt minimálisan 700 ezer, maximálisan 7 millió forinttal lehet pályázni, 30 % önerő szükséges, a többit, azaz a 70 %-ot az MLSZ biztosítja a klubok számára.” – tudtuk meg.

A megyében jelenleg 8580 igazolt labdarúgó van, ez a szám örvendetesen nőtt az előző évekhez képest, bár az igazsághoz tartozik, hogy az 52 öregfiú, és a 14 női csapatban szereplő játékosok is beintegrálódtak a rendszerbe. Új alapokra helyezték az edzőképzést, ezen belül, pedig cél a szakmai hatékonyság növelése, a tanfolyamok számának, és a részvételi díjak csökkentése, és a gyakorlatba épített képzés megvalósítása.

A legfontosabb azonban, hogy minden előzetes híreszteléssel szemben szombaton pályára kell lépni a csapatoknak, függetlenül az időjárási viszonyoktól Ezt elsősorban a feszített program indokolja, mely alól a megyei első osztályú csapatok számára még akkor sincs kibúvó, ha netán a pálya talaja ezt nem tenné lehetővé. Persze a végső szót a mérkőzés játékvezetője mondja majd ki ilyen esetekben. Annyi engedményt kaptak az alacsonyabb osztályban szereplők, hogy kedden estig a leendő ellenféllel egyeztetve halaszthatnak, amennyiben ez indokolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik