Sport

A Csíkszereda és az Érsekújvár örülhet

HSC Csíkszereda (hsc csíkszereda, )
HSC Csíkszereda (hsc csíkszereda, )

A MOL Liga alapszakaszának utolsó fordulójában eldőlt, hogy a Dunaújváros és a Miskolc mellett a Csíkszereda és az Érsekújvár lesz ott az elődöntőben.

Az már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a Dunaújváros végez az első helyen, és a Miskolc a másodikon, így már csak két kiadó hely maradt a legjobb négy között.

Erre a két helyre három együttes pályázott, a Csíkszereda, a Brassó és az Érsekújvár. A hétfői játéknapon mindhárom együttesnek győznie kellett. ám a legjobb helyzetben a Csíkszereda volt, hiszen nekik csak pontot kellett szerezniük a Dab.Docler ellen. Ezt túl is teljesítette a román csapat, hiszen az alapszakaszgyőztest simán elintézték 5-2-re, és így harmadikként léptek be az egyenes kieséses szakaszba.

Este pedig az is eldőlt, hogy az Ésekújvár lesz a negyedik továbbjutó. Azonos számú pontot gyűjtött a Nové Zámky és a Brassó is, de a tabellán a szlovák alakulat állt előrébb. Mivel hétfőn mindkét együttes nyert, így nem változott az állás, vagyis az Érsekújvárral kiegészült az elődöntős mezőny.

Az alapszakaszgyőztes Dab.Docler a Miskolcot választotta ellenfeléül az elődöntőben, így a másik ágon a Csíkszereda és az Érsekújvár találkozik egymással.

KERETES CÍME:
HSC Csíkszereda (román) – Dab.Docler 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)
gólszerzők: Hurtaj (6.), Góga (25.), Molnár Zs. (39.), Mihály E. (40.), Kmit (46.), illetve Gröschl (10.), Nagy R. (30.)

Újpest – Nové Zámky (szlovák) 1-5 (1-2, 0-2, 0-1)
gólszerzők: Turbucz (7.), illetve Baron (17., 50.), Mamonovs (18., 38.), Stefanka O. (27.)

Corona Brassó (román) – FTC-ESMTK 6-3 (3-0, 2-3, 1-0)
gólszerzők: Nagy (12., 45.), Wehrs (17.), Bonar (19.), Pysarenko (29.), Antal (31.) illetve Géczi (28.), Hegyi (29.), Horváth (32.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik