Sport

Összekerültek a vízilabdázók a szerbekkel a vb-n

vízilabda válogatott (vízilabda válogatott, )
vízilabda válogatott (vízilabda válogatott, )

Kisorsolták a nyári vízilabda-világbajnokság csoportjait, ezek alapján Benedek Tibor csapata a nagy riválissal is harcol majd a négyesben.

Barcelonában rendezik idén a vizes világbajnokságot, ahol az úszók, műugrók és a vízilabdázók küzdenek majd. A pólósok július 22. és augusztus 3. között versenyeznek majd.

A magyar férfi vízilabda válogatott vasárnap megkapta ellenfeleit a sorsoláson: Szerbia, Ausztrália és Kína lesz a mieink ellenfele. Az eddigi rendszertől eltérően ezúttal a csoportelsők is játszanak nyolcaddöntőt, egy másik csoport utolsó helyezettjével. Ennek megfelelően a csoportkör után mindenkinek egy szabadnapja lesz. Ezt követően minden ki-ki meccs után egy nap pihenés következik.

A torna lebonyolítási rendje szerint a magyar csoport a D jelű négyessel van “összekötve”, tehát a folytatásban (nyolcaddöntő) ebből a csoportból kapunk ellenfelet. Ha csoportelsőként végzünk, akkor a D csoport negyedik helyezettjével játszunk, ha csoportmásodikok lennénk, akkor a D-s csoportharmadikkal és így tovább.

A magyar válogatott újjáalakul Benedek Tibor szövetségi kapitány vezetésével, jelenleg a Világliga döntőbe jutásáért küzd, múlt héten pedig megnyerte a Volvo Kupát Kecskeméten.

“Egyértelmű volt, hogy egy nagyon erős csapat lesz a csoportunkban, a szerbeket kaptuk” – reagált a válogatott honlapján Benedek Tibor, a férfiak szövetségi kapitánya, akinek véleménye szerint minden meccsnek jelentősége lesz, hiszen már a nyolcaddöntőtől kieséses a rendszer. “Nehéz a csoport, de nem tudnék se könnyebbet, se nehezebbet “válogatni”. Így jó, ahogy van, végre tudjuk, hogy kik ellen kell készülni!”

A nők az olaszokkal, a brazilokkal és Kazahsztánnal kerültek össze a D csoportban. Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya a csoportelsőség megszerzését jelölte meg feladatnak a sorsolás végeredményével szembesülve.

“Az olaszokkal régen játszottunk, s bár az olimpiai selejtezőn kikaptunk tőlük, meg kell nyernünk a csoportunkat a barcelonai vb-n, ahol a dobogóra kerülés a célunk változatlanul” – nyilatkozta az MTI-nek.

Azt is elmondta, hogy az éremszerzés roppant nehéz lesz, mivel együttese egyfelől a folytatásban a legerősebb csoportból, az olimpiai bajnok Egyesült Államokat és a világbajnoki címvédő Görögországot is felvonultató C betűjelűből kap ellenfelet, másfelől a női pólóban továbbra is az a helyzet, hogy a tíz legjobb közül gyakorlatilag bárki képes legyőzni bárkit.

Vízilabda-vb, csoportbeosztás:

Férfiak:

A csoport: Spanyolország, Montenegró, Görögország, Új-Zéland
B csoport: Horvátország, Kanada, Egyesült Államok, Dél-Afrika
C csoport: Szerbia, Magyarország, Ausztrália, Kína
D csoport: Olaszország, Németország, Románia, Kazahsztán

Nők:

A csoport: Spanyolország, Oroszország, Hollandia, Üzbegisztán
B csoport: Ausztrália, Kína, Új-Zéland, Dél-Afrika
C csoport: Egyesült Államok, Kanada, Görögország, Nagy-Britannia
D csoport: Magyarország, Olaszország, Brazília, Kazahsztán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik