Sport

Németh Balázs kulcscsonttörést szenvedett

németh balázs (németh balázs)
németh balázs (németh balázs)

Talmácsi Gábor után újabb motorosunk szenvedett súlyos balesetet, Németh Balázst vasárnap műtik meg.

Ahogyan arról írtunk, pocsékul kezdődött Talmácsi Gábor számára a Superbike-vb a Supersport kategóriában: a magyar pilóta az első szabadedzésen bukott és súlyosan megsérült.

A fejét ért erős ütés hatására folyadék keletkezett a koponyájában, melynek felszívódási ideje legalább 5-6 nap, valamint eltört az alsó álkapcsa. A bal bokáján is komoly zúzódásokat szenvedett, emiatt egyelőre nem tud lábra állni, pihennie kell egy ideig.

A kategóriában még két magyar versenyez, Tóth Imre és Németh Balázs. Utóbbi is nagyon rosszul járt. A verseny első időmérő edzésének vége előtt nyolc perccel szenvedett balesetet.

Édesapja, Németh László így ír a bukásról a versenyző honlapján: Balázs nagyon erősen kezdett, és sokáig a tabella ötödik helyén tartózkodott. Éppen egy gyors körön volt, és közvetlen a gumicsere miatti tervezett boxkiállást megelőzően csúszott ki a hatos kanyarban. A mobilklinikán megröntgenezték, egyértelműen kiderült, hogy kulcscsonttörése van, és nem folytathatja a versenyt.

Nagyon sokan érdeklődtek állapota iránt. Sajnos csak vasárnap fogják műteni, állapotáról ezt követően tudunk többet mondani. Köszönjük az aggódó szurkolók jókívánságait, mely elviselhetőbbé teszi fizikai és lelki fájdalmát. Talmácsi Gábornak is jobbulást, gyors gyógyulást kívánunk.”

A versenyen így csak Tóth Imre tudott elindulni a 29. helyről, és végül a 22. lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik