Sport

Csoportgyőztes az MKB Veszprém a BL-ben

mkb veszprém (mkb veszprém, renato sulic, )
mkb veszprém (mkb veszprém, renato sulic, )

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Veszprém hét góllal verte az Atletico Madridot utolsó csoportmeccsén.

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport:

MKB Veszprém – Atletico Madrid 26-19 (12-8)

A csoport végeredménye:

1. MKB Veszprém 18 pont
2. Kiel 16 pont
3. Atletico Madrid 10 pont
4. Celje 8 pont
5. Savehof 4 pont
6. Constanta 4 pont

A magyar bajnok végig vezetett a mérkőzésen a sok kulcsjátékosát mellőző Atletico Madrid ellen. Pontosan utóbbi tény miatt volt nehéz ráhangolódnia a küzdelemre a mieinknek, akik többször is kiengedtek a meccs alatt.

Ugyanakkor mindig volt valaki, aki átlendítette a Veszprémet a kisebb holtponton: Christian Ugalde Garcia és Nagy László remekül játszott, a győzelem pedig azt jelenti, hogy az MKB egy csoportnegyedik együttest kap majd a következő körben.

Ez lehet a Silkeborg, a Montpellier vagy a szombaton a Zágráb győzelmével továbbjutó Szeged.

Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható vissza.

Vége a mérkőzésnek, csoportelső az MKB Veszprém.

56-60. PERC: A véghajrára négygólos előnnyel fordult a Veszprém. Ugalde Garcia találatával ez ötre nőtt, rá nem panaszkodhatott senki. Jamali is megszerezte a maga gólját, 25-19-re vezetett két perccel a vége előtt a magyar csapat, ekkor már a csoportelsőséget ünnepelte a közönség. VASTAPS! Zivan Pesic első BL-találatával zárult a találkozó.

51-55. PERC: Chema Rodriguez góljával 6 gól volt a különbség, először a mérkőzésen. Sanchez gólt lőtt, és Terzicet kiszórta, ismét Fazekas nevét skandálta a közönség (23-18). Gojun is betalált lerohanás után, elégedetlen volt a lelátó.

45-50. PERC: Fernandez gólja után “Nándi, Nándi” szólam hangzott fel a lelátóról. Időt kért 20-16-nál Dusebajev edző. Iváncsik Tamás nagy kapufája következett a kihagyott Atletico-helyzet után, hogy azután mégis gólt szerezzen a szélső: Alilovic védett, indított, újra 5 lett a differencia. Romerót állították ki az 50. percben két percre, az jól jött.

41-45. PERC: Gulyást állították ki két percre, Masachs pedig hetest, majd szélsőpróbálkozást értékesített (17-14). Terzic jókor volt eredményes, miközben Alilovic kicsit elfáradt a magyar kapuban. Nem adta fel az Atletico, Davis góljára aztán Sulic válaszolt.

36-40. PERC: 14-12-re jött fel az Atletico, kicsit elaludt a magyar csapat, ez pedig kezdett veszélyessé válni. Nem csoda, hogy Ugalde Garcia hatalmasat ordított góljánál (15-12). Nagy László nagyon fontos pillanatban szerzett labdát, majd miután visszakapta azt, négyre növelte a magyar előnyt. Sőt, Ugalde Garcia már megnyugtatóvá tette a különbséget.

31-35. PERC: Ugalde Garcia gólja után jött két spanyol találat és Diez is bemutatott egy védést (13-10). Gulyás Péter gólja nagyon jól jött a 35. percben, Romeróé kevésbé. Diez ügyes a kapuban.

Vége az első félidőnek.

26-30. PERC: Nagy László lőtt hosszú idő után gólt (12-7), majd nem sokkal később zúgó kapufát. Kalmann gólja után a kis Diez másodszor védett a spanyol kapuban. Jamali mellélőtte az utolsó percben, majd Dusebajev edző még kért egy időt. Az utolsó támadásuk nem sikerült, négy góllal vezet a szünetben a Veszprém.

21-25. PERC: Keményebben védekezik már a Madrid, Jamalinak Gojun vágott az arcába, meglett az első kétperces kiállítás a 21. percre. A 23. percben Alilovic indította Iváncsikot, Kalmann lerántotta a szélsőt, őt is kiállították, a hetest Iváncsik Tamás értékesítette (11-6). Kettős emberhátrányból is betaláltak viszont a spanyolok. A 24. percben a Madrid kapusának, Sabanovicnak tapadt le a lába, le kellett cserélni a kapust, valószínű súlyos a sérülés. Helyére a 19 éves Diez Garcia érkezett a kapuba.

16-20. PERC: Ferrer lőtt nagy gólt a 16. percben (8-4), majd Masachs nagy helyzetben önző volt, Alilovic pedig védett. Kalmann már nem hibázott, három gólra jött fel az Atletico. Sokat cserélt ekkor Ortega mester, Nagy László is pihent a félidő derekán, így Laluska Balázsnak kellett például gólt lőni, meg is tette (9-5). A 20. percben Renato Sulic meseszép ejtéssel szerezte a 10. veszprémi gólt.

11-15. PERC: A Kiel nem feltétlenül örülhetett a spanyolok taktikájának, hiszen a Veszprém sokkal komolyabban vette a meccset, már csak az összeállításokat látva is. De sebaj, minket ez kevésbé érdekelt. Ferrerre támaszkodtak a vendégtámadások, az egyik végén Masachs lőtt hetesgólt (6-3). Sulic beállóból volt eredményes kétszer a szakasz végén (8-3).

6-10. PERC: Alilovic védése után ápolni kellett a horvát kapust. Nagy László lőtte a negyedik veszprémi gólt, jól kezdett tehát a magyar csapat (4-2). Császár találata után hárommal ment a Veszprém. Nem ment a spanyoloknak a támadásvezetés, jól védekezett a magyar együttes. Nagy László nagyon élt (6-2).

0-5. PERC: Elkezdődött a találkozó, a spanyolok indították az első támadást, a B csapatukkal jöttek el. Masachs átlövésgóljára Iváncsik Gergő válaszol a szélről (1-1). Ferrerére meg Terzic (2-2). A spanyol támadásokat dudaszó kíséri, a magyart pedig az “Építők, építők!” rigmus. Nagy László a negyedik perc végén lőtt góljával vezetett először a Veszprém.

Az EHF himnusza szól Veszprémben.

Carlos Ortega a meccs előtt elmondta, Marco Oneto már Veszprémben van, körülbelül három hét múlva térhet vissza a csapathoz.

Most mutatják be a játékosokat a Veszprém Arénában, nagyszerű a hangulat, vannak spanyol drukkerek is.

A magyar bajnok MKB Veszprém úgy lehet csoportelső a B jelű hatosban, hogy a címvédő Kiel végezhet mögötte. Mindezt úgy, hogy a német bajnok a múlt héten nagyon megverte a magyar együttest.

Csakhogy a Veszprém addig a meccsig óriási sorozatot produkált, az Atletico Madridot idegenben is megverte 27-26-ra, míg a Kiel kikapott a spanyoloktól. Ez azt jelenti, hogy ha szombaton Carlos Ortega csapat legalább egy pontot szerez a spanyolok ellen, az első helyen végez, így könnyű ellenfelet kap az egyenes kieséses szakaszban.

A korábban Ciudad Real néven szereplő ellenfél a hírek szerint nem hozza el legjobbjait Veszprémbe, ez pedig jó esély a magyar csapatnak: Julen Aginagalde, Ivano Balic, Joan Canellas, Magnus Dahl és Kiril Lazarov neve sem szerepel az előzetes nevezési listán, Xavier Barachet pedig sérült.

A Veszprémből a chilei-olasz Marco Oneto hiányzik majd, ő a Kiel ellen sérült meg komolyan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik