Sport

Kvitova Dubajban nyert, Tsonga hazai pályán döntőzik

Petra Kvitova (petra kvitova, )
Petra Kvitova (petra kvitova, )

A cseh Petra Kvitova pályafutása tízedik egyéni tornagyőzelmét aratta, miután három szettben nyert Sara Errani ellen. Marseille-ben Tomas Berdych és Jo-Wilfried Tsonga döntőzik majd.

A wimbledoni női tenisztorna korábbi győztese úgy érkezett a szombati fináléba, hogy az ezt megelőző négy mérkőzésén még csak szettet sem veszített. Úgy tűnt, hogy az olasz Sara Errani sem tud majd tőle játszmát rabolni, ugyanis Petra Kvitova könnyed 6-2-vel nyerte meg az első felvonást.

A második szettben aztán fordult a kocka, Errani szerva-röpte játékra váltott, ami a jelen szerint nem ízlett cseh riválisának. Az olasz háromszor is brékelte az ellenfelét, összességében pedig egy 6-1-re megnyert játszmával egyenlített.

A mérkőzés fordulópontja a harmadik felvonás 1-1-es állásánál jött el, amikor Erraninak három bréklabdája is volt, ám egyet sem tudott értékesíteni, Kvitova hozta az adogatását. A cseh ettől erőre kapott és végül rövidre zárta a meccset, 6-2, 1-6, 6-1-re nyert a kétmillió dollár összdíjazású torna fináléjában.

Közben az első helyen kiemelt cseh Tomas Berdych és a hazai közönség előtt szereplő, harmadikként rangsorolt Jo-Wilfried Tsonga jutott be a vasárnapi fináléba az 528 ezer euró összdíjazású, marseille-i keménypályás férfi-tenisztornán. Előbbi a selejtezőből indult orosz Dmitrij Turszunovot, utóbbi pedig honfitársát, Gilles Simont verte a szombati elődöntőben, egyformán könnyedén, két játszmában.

Eredmények – tenisz

WTA-torna (Dubaj), 2 millió dollár összdíjazás, döntő:
Kvitova (cseh, 6.)-Errani (olasz, 5.) 6-2, 1-6, 6-1

ATP-torna (Marseille), 528 ezer euró összdíjazás, elődöntő:
Berdych (cseh, 1.)-Turszunov (orosz) 6-2, 6-1
Tsonga (francia, 3.)-Simon (francia, 6.) 6-2, 6-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik