Sport

Kiizzadta a győzelmet az Olaj

Brian Florence (brian florence, )
Brian Florence (brian florence, )

A Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata 64-59-re nyert a horvát Cedevita ellen az Adria Ligában.

Szolnokon a hétközi események miatt a „B közép” nélkül rendeztek mérkőzést az Adria Ligában, így a megszokottnál jóval halkabb volt a Tiszaliget. Talán ez is közrejátszott abban, hogy a vendég Cedevita el tudta csípni a szoros első negyedet, ugyanakkor a nagyszünetre mindössze egy pontot tudott megőrizni előnyéből a zágrábi együttes, a Báder vezette hazaiak jól hajráztak a félidő végén.

Pocsékul kezdett az Olaj a harmadik negyedben, a felvonás hetedik percéig kellett várni az első hazai pontra, azt a kedden remeklő Florence szerezte a büntetővonalról. A zár tíz percnek azonban így is 44-36-os hátrányban vághatott neki a magyar csapat.

A záró etap kezdetén Kalve vette hátára a csapatot, a Szolnok pedig a játékrész felére feljött két pontra, sőt, Horváth sarokból, emberről bevágott triplájával átvette a vezetést az Olaj. Fej fej mellett haladtak a csapatok a folytatásban, majd egy 57-56-os hazai vezetésnél Ilievski homályt dobott a triplavonal mögül, Florence ugyanakkor nem tette meg ezt a szívességet a zágrábiaknak, így négypontos előnyből várhatta az utolsó bő egy percet a Tisza-parti legénység.

Innentől kezdve már nem engedte ki kezéből a győzelmet a Szolnok, amely 64-59-re nyert a legjobb négybe igyekvő Cedevita ellen. Az is növeli a győzelem értékét, hogy a 15 pontjával a csapat legeredményesebbjének bizonyuló Báder a 36. percben kipontozódott.

Ez volt az Olaj hetedik sikere az Adria Ligában, ezzel győzelem-vereség mutatót tekintve beérte az utolsó előtti Splitet.

Eredmény – Adria Liga, 22. forduló
Szolnoki Olaj – Cedevita Zagreb (horvát) 64-59 (13-17, 16-13, 7-14, 28-15)
Legjobb dobók: Báder 15, illetve Wright 13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik