Sport

Súlyosan megsérült Talmácsi, kihagyja a szezonnyitót

talmácsi gábor (talmácsi gábor, )
talmácsi gábor (talmácsi gábor, )

A magyar motoros súlyosan megsérült egy bukás következtében, így kénytelen kihagyni a Superbike-vb Supersport kategóriájának idei első versenyét, az Ausztrál GP-t.

Azt már korábban megírtuk, hogy a MotoGP 125 köbcentis géposztályában 2007-ben világbajnok Talmácsinak érvényes szerződése van a teljes szezonra a cseh Prorace csapatnál.

A magyar versenyző azonban Ausztráliában, a pénteki edzésen bukott, elvesztette az eszméletét és agyrázkódást szenvedett.

Saját Facebook-oldalán péntek éjszaka megjelent egy közlemény, miszerint vasárnap nem áll rajthoz a motoros: “Talmácsi Gábor a pénteki szabadedzésen elszenvedett balesete következtében kihagyni kényszerül a szezonnyitó ausztráliai versenyt. A magyar motoros állapota a körülményekhez képest kielégítő. Mindenkinek szeretné megköszönni, aki gondol rá és aggódik érte”.

Szombat délelőtt az alapos vizsgálatok során kiderült, hogy Talmának nem csak az agyrázkódás jelent komoly gondot, hiszen eltört az állkapcsa:

“Az elvégzett újabb vizsgálatok kiderítették, hogy a fejét ért erős ütés hatására folyadék keletkezett a koponyájában, melynek felszívódási ideje legalább 5-6 nap, valamint eltört az alsó álkapcsa. A bal bokáján is komoly zúzódásokat szenvedett, emiatt egyelőre nem tud lábra állni, és az esés következtében a válláról is csúnyán lehorzsolódott a bőr, így az orvosok minimum 5-6 napos kényszerpihenőt rendeltek el számára.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik