Sport

Új szabályokkal indul az öttusaszezon

öttusa (öttusa, )
öttusa (öttusa, )

Kaliforniai Világkupával kezdődik el az öttusázók versenyszezonja, ahol először küzdenek a megváltozott kombináltszám keretein belül.

Palm Springsben, speciális időjárási körülmények között kezdenek az öttusázók, a Világkupa-szezonban nemcsak ranglistapontokért küzdenek, hanem gyakorolnak is.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség elnöke, dr. Klaus Schormann a szezon előtti nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra, hogy az öttusa megpróbál megfelelni az új igényeknek.

„Az öttusa egy innovatív sportág. Palm Springsben első alkalommal próbáljuk ki az új lebonyolítású kombinált versenyszámot, ami négy körből áll (egy kör 800 méter) és négy sorozatot lőnek a versenyzők. Újra meglesz a lehetőség a nullapontos lovaglásra.

Az új Világkupa-menetrend egy igazi show lesz a közönség számára, ezt alkalmaznánk az olimpiai programban is. Nagy várakozással tekintünk a sorozat felé” – mondta a sportvezető.

A férfiaknál a világelső Aleksander Lesun, a másik orosz, Ilia Frolov, az olimpiai bajnok cseh David Svoboda, és persze az olimpiai bronzérmes Marosi Ádám vív majd a legjobb helyezésekért a szakértők szerint.

A nőknél a világranglista második helyén álló, olimpiai harmadik helyezett brazil Yane Marques, a hazai pályán szereplő Margaux Isaksen lehet ott a végén, valamint a brit Heather Fell és az ukrán Victoria Tereshuk is esélyes a dobogós helyezésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik