Sport

Magyar elnöke lehet a Búvár Világszövetségnek

A nemzetközi szervezet első embere, az olasz Achille Ferrero visszavonul, az április 19-i tisztújító közgyűlésre pedig három jelölés érkezett: dr. Nyíri Ivánon kívül az oroszok és az írek is állítanak elnökjelöltet.

Nyíri Ivánnak, aki itthon a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, egyben a nemzetközi szervezet egyik alelnöke is, gyakorlatilag az elmúlt nyolc évben végzett munkájára épül a pályázata, valamint a sportág tovább népszerűsítését tűzte ki célul.

A magyar sportvezetőnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a világszervezet gazdaságilag talpra tudott állni, de kiemelkedő munkát végzett a szövetség kommunikációjában is.

„Az elmúlt években elvégzett munkám feljogosít arra, hogy bizakodjak az április 19-i választást illetően. Az eseménynek a Fülöp-szigeteki Cebu ad otthont. Ha azonban mégsem úgy sikerülne, ahogy azt mi, magyarok szeretnénk, az csak amiatt történhet meg, hogy a kampányom során nem rendelkeztem annyi pénzzel gazdálkodni, mint a többi jelölt, igazából semennyi kampánypénzzel nem gazdálkodhattam” – mondta Nyíri Iván, aki hangsúlyozta: a sportágat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1986 óta elismeri, és megválasztása esetén azon dolgozik majd, hogy az uszonyosúszás belátható időn belül megmérettessen az olimpiai programba való bekerülésért.

A Magyar Búvár Szakszövetség szervezésében 2011-ben Hódmezővásárhelyen rendezték meg minden idők legjobb uszonyos- és búvárúszó világbajnokságát. A magyar versenyzők közül Székely Lilla és Kanyó Dénes, valamint a női váltó kvalifikálta magát az idei kolumbiai Világjátékokra.

2013-ban Magyarország két kiemelkedő eseményt is rendez: tavasszal rangos uszonyosúszó Világkupának ad otthont Eger, és ugyancsak a hevesi megyeszékhelyen bonyolítják le augusztusban a víz alatti hoki-világbajnokságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik