Sport

Las Vegasban lesz a birkózó-vb két év múlva

Lőrincz Tamás (lőrincz tamás, )
Lőrincz Tamás (lőrincz tamás, )

A 2015-ös olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságot a kaszinóvárosban rendezik. Lehet, hogy ez lesz az utolsó ilyen vb.

A nemzetközi szövetség Teherán, Újdelhi, Panamaváros és Szocsi ellenében adta az amerikai kaszinóvárosnak a két és fél év múlva esedékes világbajnokságot, amely a riói játékok kvalifikációs sorozatának első állomása lesz.

“Úgy gondoljuk, az, hogy Las Vegas kapta a rendezés jogát, mindenképpen komoly lépés abban az irányban, hogy jelezzük a világnak a birkózás fontosságát, ez pedig segíthet sportágunk olimpiai helyének megvédésében” – nyilatkozta Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózó Szövetség ügyvezető elnöke.

A birkózást a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága múlt kedden törlésre javasolta a 2020-as nyári játékok műsoráról. Ezt követően szombaton a nemzetközi sportági szervezet vezető testületének thaiföldi ülésén Raphael Martinetti elnök lemondott posztjáról, és helyét a tisztújításig Lalovic vette át.

A sportág vezetői most azon dolgoznak, hogy a NOB végrehajtó bizottságának május végi, szentpétervári ülésén olyan prezentációt mutassanak be, melynek hatására a bizottság javasolja majd a sportág visszakerülését a 2020-as programba.

A magyar reakciókról itt lehet bővebben olvasni.

Így reagáltak a Vasas fiatal birkózói a NOB döntésére:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik