Sport

Lecsúszott a dobogóról a magyar váltó

gyorskorcsolya (speciális világjátékok, speciális olimpia, )
gyorskorcsolya (speciális világjátékok, speciális olimpia, )

Kedden öt sportágban, összesen tíz magyar sportoló állt rajthoz a XI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál küzdelmeiben. A legjobb eredményt a gyorskorcsolyázó vegyesváltó szállította, mely negyedik lett Brassóban.

Alpesi sízésben, az óriás-műlesiklás 80 fős mezőnyében két magyar fiú indult: az első futamban Halmágyi Zoltán (51.) és Szöllős Benjamin (57.) a mezőny közepén végzett, a második futamban Szöllős javított, s végül a 48. helyen zárta a verseny; Halmágyi hibázott, így kiesett.

Sífutásban a klasszikus számokat bonyolították. A leányok 5 kilométeres távján Juhász Fanni bukás után feladta a versenyt; a fiúk 7,5 kilométerén – hótányérja leszakadását, majd botcserét követően – Hajdú Alexandr 77. lett

A hódeszkások (snowboard) krossz selejtezőjében Csillag Dávid a 34., míg Sarkadi Ádám a 38. idővel ért a célba. Mivel a legjobb 32 folytathatta a versenyt, így mindketten kiestek a további küzdelmekből.

Érmet reméltünk a rövidpályás gyorskorcsolya vegyesváltótól, de a négyes döntőben nem sikerült egy váltót sem megelőznie a Kis Virág, Tóth Tímea, Cakó Dávid, Farkas Tamás összeállítású magyar formációnak, mely végül negyedik lett. Az egyéni 1000 méteren Tóth az előfutamban, Cakó, Farkas és Kis a nyolcaddöntőben búcsúzott.

A sílövészet (biatlon) 12,5 kilométeres egyéni versenyszámában Panyik Dávid 10 lőhibával 68. lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik