Sport

Babos maratoni csatában jutott tovább

Babos Tímea 2 óra 45 perces mérkőzésen, három játszmában legyőzte kedden a spanyol Beatriz Garcia Vidaganyt a 235 ezer dollár összdíjazású bogotái női tenisztorna első fordulójában. A magyar lány párosban negyeddöntőbe jutott.

Babos Tímea a selejtezőből főtáblára jutó, spanyol Beatriz Garcia Vidagany ellen lépett pályára a kolumbiai fővárosban, a nyolcadik helyen kiemelt magyar lány pedig az első szettben a papírformának megfelelően előnybe is került, 6-4-re nyerte meg a felvonást.

A második játszmában ugyanakkor kissé visszaesett honfitársunk teljesítménye, főleg a második szervákkal volt bajban, mindössze 20 százalékkal ütötte be őket a pályára. Ellenfele kihasználta ezt a „kis” megingást, ráadásul négyszer is brékelte Babost, így 6-1-el egyenlített.

A harmadik, mindent eldöntő szettben kiegyenlített volt a játék, így csak rövidítésben dőlt el a továbbjutás. A tie-breaket szerencsére Babos bírta jobban, így ott lesz a nyolcaddöntőben, ahol a sorsolás fintorának köszönhetően párostársa, a luxemburgi Mandy Minella lesz az ellenfele.

“Ahogy az eredmény is mutatja, nagyon nehéz meccs volt. Egyébként mi erre is számítottunk, hiszen az ellenfél már három mecset játszott magaslaton, míg nekem csak pár napom volt arra, hogy hozzászokjak a körülményekhez. Ez látszott is a játékomon, bár hellyel-közzel azért jó teniszt is bemutattam” – áll Babos mérkőzés utáni nyilatkozatában.

A Babos, Minella kettős nem sokkla később elég meggyőző játékkal tudott nyerni 6-1, 6-3-ra ott van a párosok mezőnyében az elődöntőben.

Eredmény – WTA-torna (Bogotá), 1. forduló, a legjobb 16 közé jutásért

Babos Tímea (8.)-Beatriz Garcia Vidagany (spanyol) 6-4, 1-6, 7-6 (7-4)

páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi, 2.)-Paula Kania, Polina Pehova (lengyel, fehérorosz) 6-1, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik