Sport

Már az olimpiára fókuszál a magyar síző

Farkas Norbert elégedetten értékelte az alpesisí-világbajnokságon elért 47. helyét, de már az új kihívások foglalkoztatják.

Farkas Norbert a selejtezőben a 35. helyen végzett, de a főfutamban már a világsztárok is lécet csatoltak, így a 85-ös rajtszámmal készülődhetett csúszáshoz. A 21 éves sportoló terve az volt, hogy az első 60-ban végez, hiszen így a délutáni futamban is elindulhatott. Sikerült elérni a célt, 1:24.58-ös ideje az 54. leggyorsabb volt a 99 fős mezőnyben.

A délutáni futamban tovább javított, és végül 2:47.54-es összetett idővel a 47. helyen végzett élete második felnőtt világbajnokságán.

„A második már könnyebb volt, mert tudtam, mire számítsak, otthonosan mozogtam a pályán. A felső rész nagyon jó volt, de a közepén még gyorsabb voltam, 40 alá is befértem ott.”

A sportoló ezzel megdöntötte egyéni rekordját, hiszen két évvel ezelőtt a 63. helyen végzett a vb-n: „Összességében meg vagyok elégedve a tornával. Az ifjúsági vb-re viszont nem megyek. Pihenek pár napot, aztán ráállunk a FIS-pontok javítására, hogy Szocsiba a téli olimpiára minél jobb formában érkezhessek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik