Sport

Elvesztette veretlenségét a Veszprém

mkb veszprém (mkb veszprém, )
mkb veszprém (mkb veszprém, )

A magyar bajnok MKB Veszprém súlyos vereséget szenvedett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 9. csoportkörében, a Kiel otthonában.

Az eddig százszázalékos teljesítménnyel álló Veszprém a csoportrangadóra utazott a Kiel otthonába. A német együttes odahaza pokoli mérleggel bír, az arénája pedig kétszer akkora, mint a Veszprémé.

Ezzel együtt az odavágón 31-30-ra győző magyar csapat a kezdeti hibák után magára talált, Nagy László vezető gólja
után ugyanis hiába ment el a Kiel, 3-2-vel igyekezett az MKB. Sőt, később is jól tartotta magát, még akkor is, ha Omeyer fantasztikusan védett, Sigurdsson életveszélyesen játszott elöl.

Ő dobta a félidő derekán a 15. kieli gólt, ekkor volt a legnagyobb a különbség az els félidőben, ugyanis a Veszprém 10-nél tartott a 24. percben. Nagy László mellett Császár volt elemében, de Fazekasnak is voltak olyan védései, amelyek megakadályozták a nagyobb különbséget.

A félidő vége érdekes alakult: a kettőperces kiállítás épp akkor jött, amikor két perc volt hátra a szünetig. Ennek ellenére Gulyás betalált (16-13). Vujin is lőtt egyet, így négygólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a felek.

Remekül kezdte a második félidőt a magyar csapat, a 34. percben már csak két gól volt a különbség Császár góljával (18-16), majd Sprenger hagyott ki két ziccert Fazekas révén. Kicsit alábbhagyott a lendület, majd a játékvezetők is két hibát elkövettek, ez elég volt a 21-16-hoz. Sőt, több mint hét perc után sem szerzett gólt a Veszprém, miután Jamali hetest harcolt ki a 41. percben, de Császár elhibázta. Oneto fél perc múlva már betalált, de ez is csak 23-17-es részeredményt jelentett.

Negyedórával a vége előtt 8 gól volt a Kiel előnye, Nagy Lászlónak nem ment, a csapatjáték nem működött. Oneto karja lövés közben eltalálta Ekberget a 47. percben, a kieli játékos fejéből ömleni kezdett a vér, így le kellett cserélni. Sprenger góljával 28-18-ra ment a Kiel, kialakult a tízgólos differencia.

Ez sem volt még elég a hazaiaknak, akiknek minden bejött, a magyar csapatnak semmi, köszönhetően sokszor a világklasszis Omeyer kapusnak. Klein találatával már 12 gól volt a különbség.

Simán kikapott a Veszprém, amely legutóbb 2005-ben a Ciudad Real együttesétől kapott ki a nemzetközi porondon több mint tíz góllal.

A csoportelsőség még nincs veszve a magyar csapat számára. Ha legyőzi az utolsó körben odahaza az Atletico Madridot, megszerzi az első helyet.

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport:

Kiel – MKB Veszprém 32-21 (17-13)

Az állás:

1. Veszprém 16 pont
2. Kiel 14 pont
3. Atletico Madrid 10 pont
4. Celje 6 pont
5. Constanta 4 pont
6. Savehof 4 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik