Sport

A Pick nagy meccsen maradt életben

pick szeged minszk (pick szeged, dinamo minszk, kézilabda)
pick szeged minszk (pick szeged, dinamo minszk, kézilabda)

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Szeged 26-21-re megverte a Dinamo Minszket, így esélyes a továbbjutásra.

A Pick Szeged megkapta az esélyt a Bajnokok Ligájában a továbblépésre, hiszen csoportbéli nagy riválisa, a Schaffhausen a Berlintől, a CO Zagreb pedig a Dinamo Minszktől kapott (25-23-ra) ki a hét közben.

Mindez azt jelentette, hogy szombaton a csoport és a BL meglepetéscsapata, a fehérorosz Minszk elleni győzelemmel közel került volna a csapat a negyedik, még továbbjutó hely megszerzéséhez. Az őszi “odavágón” 5 góllal, 29-24-re kapott ki a Szeged a belorusz fővárosban.

Larholm hetese nyitotta a találkozót, majd Ancsin kapott remek labdát beállóban (!), és három elrontott szegedi támadás után Sulc is eredményes volt, a 7. percben 3-0 a Szegednek.

A 10. percben kapott először gólt a Pick. 6-2-es szegedi vezetésnél kettős emberhátrányba került a Pick. Eksztázisban játszott a Szeged, a közönség hajtotta a magyar csapatot, a 18. percben 7-2 volt az állás, köszönhetően Mikler Rolandnak is. A különös az, hogy még nagyobb is lehetett volna a differencia, de sok ziccert elpuskáztak Ancsinék.

A 24. percben 11-3-ra vezetett a Pick, a fehéroroszoknál egyedül Sevaljevic lőtt gólt addig. A 27. percben Steciura emberhátrányban lőtt gólt Miklernek, ez volt az első váratlan gól a Minszktől. Aztán jött még egy vendéggól, 11-5 volt két és fél perccel a vége előtt. Félidőben 12-5 volt az állás, Mikler 64 százalékkal védett.

Ancsin gólja nyitotta a második félidőt, és a Minszk 4 perc alatt lőtt hármat, az első félidőben 24 percre volt erre szüksége (14-8). Zubai a 41. percben 18-11-re alakította az állást, tartotta előnyét a magyar együttes. Mikler Roland hihetetlenül fontos pillanatban, 19-14-nél, emberhátrányban védett hétméterest.

A félidő kellős közepén 20-16-ra vezetett a Szeged, de Nikulajenkóval nem tudott mit kezdeni a magyar csapat. Skaliczki László lecserélte Mikler Rolandot, ami furcsa döntés, a 25. percre pedig 23-21-re alakult az állás! Sulc nagy kapufát lőtt a magyar időkérés után, szerencsére a fehéroroszok is elhibázták a támadásukat.

Három és fél perccel a vége előtt 24-21-re ment a Szeged, Sulc csak betalált, sőt Lasica góljánál felrobbant az Újszegedi Sportcsarnok.

A végén Buday is betalált szerencsésen, a Pick Szeged egy emlékezetes meccsen verte a Dinamót, és ha a Schaffhausen nem nyer Zágrábban, ott van a legjobb 16 között.

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 9. forduló:

Pick Szeged – Dinamo Minszk 26-21 (12-5)
A szegedi gólszerzők: Ancsin 7, Larholm 5, Sulc, Buday, Zubai 3-3, Vadkerti, Pribanic 2-2, Lasica 1

Barcelona – Croatia Zagreb  35-25 (19-10)

Az állás:

1. Barcelona 16 pont
2. Berlin 14 pont
3. Minszk 11 pont
4. Szeged 6 pont
5. Schaffhausen 4 pont
6. Zagreb 3 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik