Sport

Pick Szeged: Kötelező a győzelem a Minszk ellen

A Veszprém, a Győr és a Ferencváros is csoportrangadót vív a kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában, míg a Szeged a kötelező győzelem terhével fogadja a Dinamo Minszket.

A férfi BL-ben a nyolc forduló után százszázalékos MKB Veszprém a mögötte négy ponttal lemaradva második, címvédő THW Kielhez látogat. Nagy Lászlóék az egymás elleni párharc első mérkőzésén, október 18-án 31-30-ra nyertek, és most is hasonlóan komoly csatára van kilátás.

A magyar bajnok ezt követően, február 23-án fogadja a tavalyi fináléban alulmaradt spanyol Atlético Madridot, és a két találkozón elegendő egy pontot begyűjtenie, hogy csoportelső legyen, ebben az esetben a nyolcad-, valamint továbbjutás esetén a negyeddöntőben is hazai pályán játszhatja a visszavágót.

A Pick Szeged ugyanakkor egyre nehezebb helyzetbe kerül, és ha szombaton nem tudja legyőzni a fehérorosz Dinamo Minszket, akkor szinte bizonyosan elbúcsúzhat a nyolcaddöntős reményektől. A két gárda őszi derbijén a Tisza-partiak 29-24-re kikaptak idegenben. Skaliczki László vezetőedző együttese a záró körben Berlinben lép pályára.

A női BL középdöntőjében a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria is hibátlan, és most olyan ellenfelekkel szemben csatázik, akik eddig szintén nem hullajtottak pontot. A Győr Larvikban, az FTC Dabason a Krim Ljubjanával szemben próbál meg óriási lépést tenni az elődöntőbe jutásért. A fővárosi együttes számára nehéz lesz a hátralévő négy forduló, hiszen Zácsik Szandra után spanyol sztárja, Nerea Pena sem játszhat súlyos sérülése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik