Sport

Magyar vert magyart a kecskeméti vízben

vízilabda (vízilabda, )
vízilabda (vízilabda, )

A VII. Volvo Kupa keretein belül a magyar férfivízilabda-válogatott 13-7-re nyert a Juniorválogatott ellen.

2008 után második alkalommal ad otthont Kecskemét a Volvo Kupának. A város új sportuszodája most debütált a nemzetközi viadalok tekintetében. A magyar válogatott a Világligára és a nyári, barcelonai világbajnokságra készül, megfiatalított csapattal. Az első fordulóban a Horkai György által irányított junior válogatott volt az ellenfél. A fiatalok nemrégiben világbajnoki ezüstérmet szereztek, és a magyar bajnokságban szerepelnek.

Az első gólra nem kellett sokat várni, az Kis Gábor nevéhez fűződött, melyet további két “felnőtt” találat követett az első negyedben. A szünetig nem igazán változott a játék képe, Benedek Tibor tanítványai nagyon szorosan védekeztek a fiatalokon, akik így nem tudtak igazán kibontakozni, az első félidőt pedig 7-1-re elbukták.

A nagyszünet után már pontosabbak voltak a Juniorválogatott tagjai, Csapó Miklós, majd a mindössze 15 (!) éves Manhercz Krisztián is betalált, Somogyi Balázs törte meg a nagycsapat párperces gólcsendjét. A folytatásban még itt is, ott is többször megrezdült a háló, a felnőttek végül magabiztosan nyertek.

A játéknap korábbi mérkőzésén Kanada egy szoros mérkőzésen, az utolsó másodpercekben, kettős emberelőnyből szerzett találattal nyert Románia ellen.

A FŐSZEREPLŐK – KÖZTÜK A KÉT KAPITÁNY – NYILATKOZATAI IDE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL!

Eredmények – Volvo Kupa, 1. forduló

Magyarország – Juniorválogatott 13-7 (3-0, 4-1, 1-2, 5-4)

A góldobók: Kis G. 4, Somogyi, Vámos, Török 2-2, Salamon, Bundschuh, Bátori 1-1, illetve Lőrincz, Dőry 2-2, Jansik Sz., Csapó, Manhercz 1-1

A magyar válogatott: Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton (kapusok) Angyal Dániel, Bátori Bence, Bundschuh Erik, Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Somogyi Balázs, Török Béla, Vámos Márton.

A Juniorválogatott: Molnár Dávid, Sánta Dániel, Jansik Szilárd, Bedő Krisztián, Berta József, Dőry Farkas, Manhercz Krisztián, Szabó Bendegúz, Lőrincz Bálint, Csapó Miklós, Telegdy András, Német Toni, Bendes Viktor

A másik mérkőzésen:

Kanada – Románia 12-11 (2-2, 4-2, 3-3, 3-4)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik