Sport

Nemzetközi vívóverseny Szegeden

A hétvégén, Szegeden, a Kenyérgyári úti Squash Clubban rendezték meg a II. Starcopy Kupa elnevezésű bambi fiú és lány tőr-, illetve B kategóriás felnőtt férfi és női párbajtőrversenyt.

A versenyt a Squash Klub és a Szegedi Tudományegyetem Vívó Klub közös szervezte meg.
A versenyen 3 nemzet közel 100 versenyzője vett részt. Itthonról szegediek mellett hódmezővásárhelyi, budapesti, gödöllői, érdi, szolnoki, székesfehérvári, kecskeméti, kunszentmiklósi, gyulai, nyíregyházi, budakalászi vívók jöttek, de Szerbiából (Zrenjanin, Belgrád) és Romániából (Szatmárnémeti) is érkeztek.
A bambi korosztályú versenyen 2001 és annál fiatalabb gyerekek indulhattak, a két nemben összesen 51 vívó állt pástra. Szegedi színekben több versenyző is első alkalommal mérettette meg magát és valamennyien sikeresen teljesítették a minimum elvárást. Leány eredmények: 12. Kelemen Róza, 18. Szelle Borbála, 20. Hodászi Réka, 29. Sebesvári Eszter. Fiú eredmények: 14. Ábrahám Levente, 20. Kiss Dávid Kolos, 21. Nagy Soma.
A felnőtt versenyben egyéni és csapatverseny is megrendezésre került. A női egyéni versenyre alacsony létszámú, de sűrű mezőny jött el. A szegedi klub színeiben két vívó versenyzett, Martonosi Lili első versenyén vett részt, de remekül helyt állva a 14. helyezést érte el. Tarnóczi Anna a két csoportkörben 4 győzelmet szerzett, majd egy rutinosabb MTK-s versenyzőtől kapott ki és a 10. helyen végzett.

Férfiak között 7 versenyző indult az SZTE Vívó Klub képviseletében. Első versenyén indult el Papos Gergő és Vincze Gábor, mindketten hozták az edzőjüktől elvárt szintet, Gergő kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 3 nyert asszót gyűjtött a csoportban. Mivel a verseny az országos B kategóriás versenysorozat egyik állomása volt, ezért az indulók közül nem hiányozhatott a ranglista első két helyén álló Nagy Zsolt és Ferke Norbert, szegedi vívók. Ferke közepesen csoportkörök után egy szolnoki versenyzőt győzött le, de a 8 közé jutásért kikapott. Nagy Zsolt a csoportok után 2. helyen várta a folytatást, majd a táblán sorra a nyerte a könnyebb vagy épp nehezebb asszókat, a döntőben viszont megállította őt Harsányi Gergő, a Honvéd vívója, aki mellesleg az SZTE-BTK karán tart órákat vendég oktatóként. Eredmények: 1. Harsányi Gergő, 2. Nagy Zsolt, 13. Ferke Norbert, 17. Barta Csongor, 22. Móritz Miklós, 25. Truczán György, 26. Papos Gergő, 32. Vincze Gábor.
A másnapi csapatverseny a Nagy, Ferke, Truczán, Katona összeállítású szegedi csapat a döntőben végig vezetve 45-40-re nyert a Budakalász ellen, így a tavaly év után megvédték címüket és ismét elhozták a kupát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik