Sport

Maze kikapott óriás-műlesiklásban

tessa worley (tessa worley, )
tessa worley (tessa worley, )

A francia Tessa Worley nyerte csütörtökön a női óriás-műlesiklást az ausztriai Schladmingban zajló alpesisí-világbajnokságon.

A 23 éves Tessa Worley sikeréhez kétség sem férhetett, ugyanis mindkét futamban ő bizonyult a leggyorsabbnak.

Mögötte a múlt héten szuper-óriásműlesiklásban arany-, kombinációban ezüstérmes Tina Maze végzett. Az összetett Világkupában élen álló szlovén versenyző az első futamban több mint egy másodperces hátrányt szedett össze.

Az 56 fős mezőnyben a harmadik helyen az osztrák Anna Fenninger végzett.

A 139 induló között 4 magyar is rajthoz állt. Berecz Anna 56.-ként bekerült a második futamba. Döme Dóra nem ért célba. Csima Réka a 87. , Berecz Réka pedig a 92. lett, így ők nem folytathatták a küzdelmet. Anna a második futamban 17,38 százados hátránnyal végül a 48. helyen fejezte be a versenyt.

A férfi óriás-műlesiklás selejtezőjét is lebonyolították. A négy magyar induló közül az első futamban Farkas Norbert 31., Szőllős Benjamin 56., Halmágyi Zoltán 61., Hegyi Balázs pedig a 68. helyen fejezte be a versenyt. Norbi a második futamban a 35. lett, és legjobb magyarként bejutott a holnapi főfutamba. Szőllős Benjámin a 44. helyen zárt.

Kovács Barna szövetségi kapitány értékelte sízőink mai szereplését:

“Extrém körülmények között, rendkívüli jeges pályán kellett helytállniuk a versenyzőknek. Berecz Anna szépen teljesítette mindkét futamot, és az hogy a 139 sízőből a 48. lett, értékes eredmény.

Döme Dóra bátrabban vágott neki a futamnak, és sajnos bukott, így nem sikerült célba érnie. Berecz Réka és Csima Réka nagyobb kockáztatás nélkül, biztonsággal mentek le a nehéz pályán.

Ami a férfiak szereplését illeti, örömteli hogy a kvalifikációs futamban a fiúk tisztességgel lejöttek a szintén rendkívül jeges és nehéz pályán. Farkas Norbert volt a legeredményesebb, és így legjobb magyarként ott van a pénteki főfutamban. A formája jobbnak mondható, mint amilyen a 2 évvel ezelőtti garmischi vébén volt. Nehéz lesz bekerülnie a 60 közé, de nem lehetetlen.

A nála 4 évvel fiatalabb Szőllős Benjamin is dicséretet érdemel. 91.-ként rajtolt az első futamban, és az 56. lett, majd a 2. futamban 44.-ként végzett. Ő jövő héten a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon versenyez majd Brassóban, és ilyen teljesítménnyel, mint amilyen a mai, egy kiemelkedő eredményt is elérhet. Halmágyi Zoltán és Hegyi Balázs tisztességgel teljesítették az első futamot, sajnos a másodikban nem sikerült végigmenniük a pályán” – fejezte be az értékelést Kovács Barna, szövetségi kapitány.

Eredmény – alpesi sí-vb, női óriás-műlesiklás:
1. Tessa Worley (Franciaország) 2:08.06 perc (1:04.90 p, 1:03.16 p)
2. Tina Maze (Szlovénia) 2:09.18 perc (1:05.99, 1:03.19)
3. Anna Fenninger (Ausztria) 2:09.24 perc (1:05.75, 1:03.49)
…48. Berecz Anna 2:25.44 perc (1:14.07, 1:11.37)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik