Sport

Hasznos vereség volt

A Fehérvár KC vegyes csapata Budaörsön lépett pályára, felkészülési mérkőzésen, és vereséggel zárt a Budaörsi-Érdi VSE II ellen.

A Fehérvár KC a Pål Oldrup Jensen által „Talent Group“-nak keresztelt tehetséggondozó program részeként a felnőtt keret fiatalabb játékosai és az utánpótlás-csapatok tagjai által alkotott vegyes csapattal lépett. A találkozó a hazaiak 28-21-es (félidő 14-11) győzelmével végződött, de az FKC vezetőedzője is elégedett volt a látottakkal.

–  Az első félidőben egész jól teljesítettünk. Jó volt a rendezett védekezésünk, és amikor türelmesen támadtunk, akkor elöl is jól játszottunk. Az első félidő végén kissé fegyelmezetlenné váltunk, így a Budaörs néhány indításgólhoz jutott, és háromgólos előnyt szerzett a szünetre. A második félidőben egyre jobban kijött a fáradtság a felnőtt játékosainkon, akik nagyon kemény fizikai munkát végeztek a héten, és nem tudtuk csökkenteni a hátrányunkat. Túl sok lövést hibáztunk el, amivel hozzásegítettük őket könnyű gyorsindításos helyzetekhez. – nyilatkozta Pål Oldrup Jensen.

Ennek a mérkőzésnek az volt a fő célja, hogy a felnőtt csapatban eddig kevesebb játéklehetőséghez jutott játékosok is mecsrutint szerezzenek. Annyira hasznos volt ez a meccs, hogy egy-két hasonlót terveznek a fehérváriak márciusban is.

A Fehérvár KC összeállítása a Budaörs KSE elleni edzőmérkőzésen:

Kapusok: Trimmel Brigitta, Szendrey Viktória;

Szélsők: Lelkes Noémi, Németh Nóra;

Beállósok: Zsigmond Vivien, Rideg Renáta;

Irányítók/átlövők: Németh Kriszta, Kuhinkó Vivien, Csiki Renáta, Sinka Jennifer, Szemenyei Anna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik